FOTO Medicul acuzat de moartea bebeluşului a intrat în concediu

FOTO Medicul acuzat de moartea bebeluşului a intrat în concediu

Medicul Alina Stănescu în sala de operaţii cu pricina

Medicul care i-a fracturat craniul bebeluşului cu forcepsul a intrat în concediu medical. Mai mult decât atât acesta se consideră nevinovat, dar spune că după o asemenea întâmplare încheiată tragic, întotdeauna te gândeşti dacă "ai greşit ceva şi ai fi putut face altceva”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Caritas Roşiorii de Vede

Cazul bebeluşului Iannis Gabriel, mort la câteva ore după naştere, medicul a intervenit cu forcepsul pentru a-l scoate, a ajuns pe masa Colegiului Medicilor Teleorman.

Conducerea acestei instituţii spune că medicul obstetrician le-a explicat că, în parte, doctorul nu a fost vinovat. Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Teleorman, Alice Drăghici, ancheta în acest caz este în desfăşurare, iar cercetările vor stabili dacă există sau nu o culpă profesională.

Colegiul Medicilor Teleorman

"Medicul a dat declaraţie, ne-a explicat că, în parte, nu a fost vina ei, ancheta noastră fiind în desfăşurare. Dacă situaţia ne va depăşi din punct de vedere profesional, vom trimite dosarul la Colegiul Medicilor din România", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Teleorman, Alice Drăghici.

După ce a dat declaraţii la Colegiul Medicilor Teleorman, medicul Alina Stănescu a intrat în concediu, ea declarând că, după o asemenea întâmplare încheiată tragic, întotdeauna te gândeşti dacă "ai greşit ceva şi ai fi putut face altceva".

Medicul Alina Stănescu

"Mama era la prima naştere, era speriată, agitată, a cedat psihic, era epuizată, nu a mai putut să coopereze cu noi, nu a mai putut să împingă. Întotdeauna, stai după aşa ceva, stai şi te gândeşti dacă ai greşit ceva, ai fi putut face altceva", a declarat Alina Stănescu.

Surse medicale din Spitalul Caritas din municipiul Roşiorii de Vede spun că doctoriţa avea de ales între a salva viaţa mamei sau pe cea a copilului şi că avea experienţă în utilizarea forcepsului.

Mai trebuie spus că poliţiştii teleormăneni s-au autosesizat şi au declanşat o anchetă în acest caz, fiind întocmit un dosar penal pentru omor din culpă.

Se pare că nenorocirea s-a întâmplat din cauza medicului de la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede care i-a strivit craniul bebeluşului cu forcepsul. Toată sarcina a decurs normal şi nimic nu prevestea această nenorocire. Problemele au început dincolo de uşa secţiei care o despărţea pe gravidă de restul lumii. După mai bine de opt ore de chin, copilul tot nu a putut ieşi singur din pântecele mamei, iar medicul a recurs la o metodă foarte rar folosită de medicii din judeţul Teleorman, a folosit forcepsul pentru a-l scoate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările