Căutătorii de aur din Teleorman, călcaţi de poliţie. Aduceau pământ de la Roşia Montană

Căutătorii de aur din Teleorman, călcaţi de poliţie. Aduceau pământ de la Roşia Montană

Pământul era adus de la Roşia Montană                                  FOTO: IPJ Teleorman

Pentru a transporta pământul de la Roşia Montană, teleormănenii foloseau o autoutilitară. La percheziţii, poliţiştii au găsit şi substanţe încă necunoscute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 16 martie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman, cu sprijinul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi a unei grupe C.B.R.N. din cadrul S.I.A.S – I.G.P.R, au efectuat patru percheziţie domiciliare în comunele Mavrodin şi Buzescu (judeţul Teleorman), la locuinţele unor persoane bănuite de extragerea de metale preţioase din pământ provenit de la Roşia Montană.

„În urma percheziţiilor desfăşurate în judeţul Teleorman, au fost indisponibilizaţi aproximativ 50 de litri de acid nitric, 500 de kg. de deşeuri provenite posibil din extracţie minieră, 375 de kg. de sodă caustică, un cartuş de vânătoare cu alice deţinut în mod ilegal, 71.000 de euro şi 20.000 de lei, precum şi o autoutilitară folosită la transportul acestor bunuri”, transmite IPJ Teleorman.

De asemenea, au fost ridicate mai multe probe privind alte substanţe (cenuşă, substanţe lichide deversate pe sol, pământ) descoperite la locuinţele percheziţionate, cât şi în şanţurile de scurgere limitrofe, urmând a fi expertizate de către specialişti chimişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică – I.G.P.R.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Circ în maşina poliţiei făcut de un şofer beat. „Vreu să mă filmeze şi pe mine cineva”

De ce a interzis Poliţia focul de artificii din noaptea de Revelion, în municipiul Alexandria 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: