Apelul umanitar al unui preot din Teleorman care construieşte case pentru orfani, femei abuzate şi bătrâni singuri din mai multe judeţe

Apelul umanitar al unui preot din Teleorman care construieşte case pentru orfani, femei abuzate şi bătrâni singuri din mai multe judeţe

Imagine din proiectul preotului Bogdan Danu  FOTO: arhiva Bogdan Danu

Un preot din Teleorman vrea să ridice case pentru orfani, femei abuzate şi bătrâni singuri din mai multe judeţe. Proiectul său se întinde pe trei ani, perioadă în care speră să ridice trei case. Ca să facă asta, părintele adresează un apel celor care pot dona materiale de construcţii, bani şi alimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Cristian Danu este un preot din satul Negrenii de Sus, judeţul Teleorman care şi-a propus ca în următorii 3 ani să ridice trei case pentru orfani, femei abzuate şi bătrâni singuri. 

Spune că mărturie pentru intenţiile sale stau iniţiativele sale din ultimii ani: un centru social în curtea bisericii din Negrenii de Sus şi o cantină socială care asigură zilnic o masă caldă pentru 100 de copii şi vârstnici. Celor care nu se pot deplasa li se duce mâncare acasă. Plus meditaţiile care se fac cu elevii din zonă.

Ideea acestor case de tip familial a fost inspirată din exemplu altor organizaţii umanitare din ţară.

„M-am documentat cu toată tragerea de inimă“, spune părintele Bogdan Danu (foto mai jos, credit: arhiva Bogdan Danu).

Din primăvara anului viitor vrea să se apuce de ridicarea primelor trei case. Terenul există deja, a fost cumpărat de Asociaţia Casa Plină al cărei preşedinte este părintele Danu. Speră ca până atunci să strângă o parte din bani şi materialele de construcţie necesare maia les că în perioada sărbătorilor oamenii sunt mai generoşi.

Părintele adresează un apel tuturor care pot da o mână de ajutor şi pot dona de la alimente pentru centrul social până la materiale de construcţie şi bani. Bogdan Danu spune că experienţa centrului social şi a cantinei i-a dat putere şi speranţă să-i ajute „pe cei ce au o cruce mai greu de dus“. 

Proiectul va dura 3 ani, iar potrivit planului făcut de un proiectant, costurile pentru ridicarea celor trei case s-ar ridica la circa 900.000 de lei.

Cei care vor să ajuta o pot face donând şi bani în contul Asociaţiei Casa Plină: RO11 RNCB 0304 1502 5997 0001, deschis în lei.

„Vreau să fac apel la acei care au sau nu au credinţă vie lucrătoare să se gândească la un singur cuvânt, spus de Evanghelie, apoi preluat de popor: «ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi tot aşa!» Eu spun, proverbul nostru românesc: «ce ţie nu-ţi place altuia nu-ţi face!»“, afirmă preotul.

Imagini cu cantina socială şi centrul social din negrenii de Sus  FOTO: arhiva Bogdan Danu

Mai puteţi citi:

Strigăt de ajutor din partea preotului din Negrenii de Sus care a adoptat 85 de suflete: „Avem nevoie de alimente de orice fel şi de mobilier, lemne de foc“

VIDEO Gemuri şi siropuri sănătoase, produse în fabrica înfiinţată de un preot. Sunt angajaţi sătenii cu probleme financiare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: