VIDEO Prima şedinţă a CJ Alba după sinuciderea fostului vicepreşedinte. Consilierii au ţinut un moment de reculegere

VIDEO Prima şedinţă a CJ Alba după sinuciderea fostului vicepreşedinte. Consilierii au ţinut un moment de reculegere

Consilierii judeţeni au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului lor coleg

Consiliul Judeţean Alba a avut luni, 16 aprilie, prima şedinţă ordinară de după tragedia morţii vicepreşedintelui instituţiei, Alin Cucui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii judeţeni au păstrat luni, la începutul şedinţei, un moment de reculegere în memoria fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui. De asemenea, pe biroul de la prezidiu unde stătea de obicei Alin Cucui la şedinţele Consiliului Judeţean a fost aprinsă o lumânare.

Consilierii au aprobat, printre altele, documentaţia tehnico-economică faza Studiu de fezabilitate pentru obiective mixte de investiţii şi a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei „Extindere şi Dotare Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”.
 
Fostul vicepreşedinte al instituţiei a fost găsit spânzurat miercuri dimineaţa,11 aprilie, în casa părinţilor săi, din Alba Iulia. O depresie foarte puternică ar fi fost motivul care a dus la acest gest. Potrivit relatărilor unor apropiaţi ai lui Alin Cucui, acesta ar fi suferit în urmă cu circa 2 ani şi jumătate de o depresie puternică pe care a reuşit să o ţină în frâu până acum cu ajutorul ajutorului de specialitate al unor psihologi şi psihiatri. 
 
Faptul că vicepreşedintele CJ Alba se lupta cu depresia a fost confirmat de un prieten al acestuia, deputatul Florin Roman. ”În urmă cu doi ani şi jumătate, Alin a căzut într-o depresie foarte puternică. Fiind prăpăstios de fel, se temea că ar fi suferit de o boală letală, ceea ce nu s-a confirmat niciodată, indiferent de câţi medici a consultat. Depresia s-a dovedit din cale-afară de severă şi a fost tratată luni în şir, cu ajutorul psihologilor şi psihiatrilor. Starea lui Alin s-a îmbunătăţit considerabil, dar, acum două săptămâni, depresia a revenit în forţă. Mi-am dat seama că se întâmpla ceva cu el. Am discutat marţi la telefon şi m-a încredinţat că totul va fi bine. Din nefericire, nu a fost deloc bine, iar uriaşul gol lăsat de Alin nu va mai fi umplut niciodată. Nu a reuşit să depăşească depresia... vechile spaime l-au cotropit din nou şi nu a mai putut să li se opună”, a declarat Florin Roman.
 
 
Medicii legişti au constatat că moartea bărbatului din Alba Iulia a survenit ca urmare a ”asfixiei mecanice prin spânzurare”, iar ceea ce a condus la acest tragic final pare să fi fost o depresie instalată pe fondul unei surescitări intelectuale, diagnostic pus pe baza unor documente medicale preexistente. Potrivit psihologilor, acest diagnostic poate fi interpretat ca o stare de anxietate prelungită şi acutizată din cauza stresului de la locul de muncă, amplificată şi de alte probleme posibil de ordin personal, de frustrări şi de nemulţumiri.
 

Citiţi şi:


FOTO Autostrada este pregătită, autorităţile - nu. Ultimele date despre inaugurarea traseului de 30 de kilometri dintre Aiud şi Turda


FOTO Plogging în Cetatea Alba Carolina. Ce înseamnă noul sport inventat în Suedia şi ce beneficii are pentru oameni

    

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările