UPDATE Un focar depistat la un hipermarket din Turda creşte numărul cazurilor de COVID 19 în Alba

UPDATE Un focar depistat la un hipermarket din Turda creşte numărul cazurilor de COVID 19 în Alba

În Alba sunt 58 de cazuri active de coronavirus

În judeţul Alba, numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a crescut joi, 14 mai 2020, cu 9 faţă de situaţia din 13 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Reprezentanţii depozitului logistic din Turda au transmis următorul punct de vedere:

Depozitul logistic Kaufland din Turda este complet sigur şi toţi angajaţii prezenţi la serviciu sunt sănătoşi. Respectăm cu stricteţe toate procedurile autorităţilor şi suntem în permanentă legătură cu acestea. Avem măsuri sporite de protecţie, dispuse încă de la începutul pandemiei şi intensificate imediat ce ne-a fost semnalat primul caz, am acţionat prompt pentru siguranţa colegilor, conform procedurilor. 

În acest moment, ancheta epidemiologică a fost închisă. Au fost izolaţi toţi contacţii direcţi şi au fost realizate aproximativ 200 de teste, iar pentru a acţiona cât mai rapid, am dispus o testare suplimentară şi voluntară a colegilor, apelând la un laborator privat de testare, cu acoperirea integrală a costurilor, în urma căreia vă asigurăm că toţi colegii sunt sănătoşi. Prin măsurile implementate asigurăm 100% trasabilitatea epidemiologică. Avem o preocupare constantă pentru sănătatea angajaţilor noştri, starea lor de sănătate este monitorizată zilnic, marfa este 100% protejată şi sigură. Mai mult: 

 Depozitul este cel mai tehnologizat din România, iar procesele sunt aproape în totalitate automatizate, astfel că permit un contact minim om-produs, extrem de redus;  

• Zilnic, toate spaţiile sunt frecvent dezinfectate si igienizate, personalul este dotat cu echipamente de protecţie, dezinfectant de mâini gratuit, au mănuşi de unică folosinţă, măşti şi, după caz, viziere şi respecta toate regulile de prevenţie;

• În depozit marfa este complet sigură, fiind recepţionată şi stocată în ambalaje primare, secundare şi terţiare, care sunt înlăturate, ca parte a procedurii pentru protecţia în alimentaţia publică, care include şi alte norme riguroase de manipulare, păstrare şi transport, în linie cu cele mai riguroase standarde internaţionale de sănătate publică; 

• Angajaţii lucrează în ture şi există un sistem de triaj la fiecare intrare în tură. Rămânem alerţi şi suntem pregătiţi şi mai departe să luăm toate măsurile care se impun, în funcţie de evoluţia fenomenului, cu cea mai mare responsabilitate. 

Articolul iniţial: Astfel, de la începutul epidemiei au fost testate pozitiv în Alba un număr de 261 de persoane. De asemenea, reprezentanţii DSP Alba au transmis că 186 de persoane au fost declarate vindecate. Sunt raportate şi 17 decese. Numărul cazurilor active în Alba este de 58, cu 8 mai mult faţă de ziua anterioară. Cele 9 cazuri noi apărute în judeţul Alba nu reprezintă un focar. Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, cazurile sunt în mai multe localităţi din judeţ. Acestea au legătura epidemiologică între ele, dar sursa de infectare nu este în Alba, ci în afara judeţului, unde persoanele confirmate pozitiv au locul de muncă.

Miercuri, 13 mai, au fost realizate 277 de teste (170 la DSP şi 107 la SJU). Numărul total al testelor prelucrate în judet a ajuns la 13.083. Comparativ, miercuri erau 252 de cazuri (un singur caz nou), 186 persoane erau declarate vindecate, iar 16 persoane au decedat. Numărul cazurilor active era de 50. Sunt 198 de persoane în carantină şi 223 în izolare la domiciliu.
 
Potrivit unor surse neoficiale noile cazuri provin dintr-un focar depistat la depozitul hipermarketului Kaufland din Turda, unde lucrează multe persoane din localităţi din Alba, aflate lângă oraşul din judeţul Cluj. Cazurile noi sunt din comunele Unirea, Noşlac şi din oraşul Ocna Mureş. Sursa focarului de la depozit ar fi, însă, focarul din Ocna Mureş, de la căminul de persoane vârstnice, unde au fost depistate 16 cazuri. Soţul unei angajate de la căminul de bătrâni ar fi transmis virusul la alte persoane care lucrează la depozitul menţionat. 60 de angajaţi sunt izolaţi la domiciliu.
 
Pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate şi externate, iar 1.046 au decedat. Numărul cazurilor active la nivel naţional este, joi, 14 mai, de 6.148, cu peste 1.300 mai puţin faţă de ziua anterioară. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 245 de noi cazuri de îmbolnăvire. 
 
La ATI sunt internaţi 225 de pacienţi.  Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 14.066 de  persoane. Alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 286.217 teste.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: