Spitalele din Alba sunt sub asediul bolnavilor de COVID-19. DSP cere mai multe paturi. Cinci copii sunt internaţi

Spitalele din Alba sunt sub asediul bolnavilor de COVID-19. DSP cere mai multe paturi. Cinci copii sunt internaţi

DSP Alba a cerut suplimentarea numărului de paturi

Sute de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt spitalizaţi în Alba, iar pe fondul creşterii numărului de cazuri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a solicitat spitalelor din judeţ suplimentarea numărului de paturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat transmis vineri, de către DSP Alba, în total sunt internaţi cu COVID-19 în spitalele din Alba un număr de 358 de adulţi şi 5 copii.
 
Dintre aceştia, 37 de adulţi sunt în ATI, 13 fiind intubaţi. Un număr de 40 de pacienţi sunt cu ventilaţie non-invazivă,116 sunt cu flux de oxigen scăzut, 130 cu flux de oxigen ridicat, iar 112 nu necesită oxigen suplimentar.
 
"DSP Alba a solicitat unităţilor sanitare din judeţ, pe fondul creşterii numărului de cazuri COVID-19, suplimentarea numărului de paturi destinate tratării pacienţilor cu forme medii de boală, precum şi suplimentarea numărului de paturi ATI în cele 3 unităţi sanitare de nivel I din judeţ (Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Municipal Aiud şi Spitalul Municipal Blaj)", se menţionează în comunicat.
 
Potrivit DSP Alba, prima unitate sanitară care a răspuns solicitării a fost Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, care va suplimenta vineri cu încă 5 paturi ATI. În urmă cu o lună şi jumătate, în spitalele din Alba erau internaţi cu COVID-19 doar 19 pacienţi, din care 2 la ATI.
 
Numărul de paturi alocate pacienţilor cu COVID-19 în spitalele din Alba era în 8 septembrie de 180, din care 6 la ATI şi 12 destinate terapiei acute. DSP transmitea atunci că, în situaţia de recrudescenţă a cazurilor, numărul total de paturi ar putea creşte până la 414, din care 12 la ATI şi 4 pentru terapie acută.
 
În Alba sunt în prezent peste 3.300 de cazuri active de COVID - 19.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările