Primul concert Mozart Rocks la Alba Iulia. Cum se intersectează Mozart cu chitara electrică VIDEO

Primul concert Mozart Rocks la Alba Iulia.  Cum se intersectează Mozart cu chitara electrică VIDEO

Concertul aniversar al Filarmonicii de Stat Cluj începe diseară la ora 19.00 (foto: adevarul)

Evenimentul întruneşte lucrări ale unor commpozitori clasici, interpretate de Filarmonica „Transilvania“  acompaniată de 13 rockeri de la Mozart Rocks.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concertul Mozart Rocks, inclus în catalogul manifestărilor dedicate zilei Naţionale, va avea loc pe 2 decembrie,de la ora 18.30,  la Cassa de Cultură a Sindiucatelor din Alba Iulia.

Lucrări compuse de Beethoven, Brahms, Bach, Mozart, Vivaldi, vor fi interpretate de 55 de instrumentiţti ai Filarmonicii „Transilvania“  din Cluj Napoca într-o variantă modernă. Efectele sonore vor fi completate cu chitare şi bass electronice.

Proiectul Mozart Rocks a prins contur în 2006, după ce chitaristul Marius Roşiu a interpretat la chitară electrică o parte din Simfonia a 5-a de Gustav Mahler.

Când ne gândim că urechile noastre se vor întâlni cu o combinaţie de rock şi muzică clasică în ambientul sălii de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor ne-am aştepta ca timpanele noastre să fie grav avariate.  Trupa Mozart Rocks a demonstrat prin concertele susţinute în ţară cum se pot armoniza situaţii şi noţiuni care, în principiu, se „resping“:. Spre exemplu, reuşesc să pună pe griful chitarei electrice dificultatea deosebită a "Iernii" lui Vivaldi.

Mozart Rocks, între clasic şi comercial, este considerat unul dintre cele mai mari proiecte muzicale româneşti. Prietenii de la facebook ai Mozart Rocks şi-au arătat deja dorinţa şi nerăbdarea de a vedea concertul de la Alba Iulia.

Intrarea în sala de spectacole va fi liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: