Primăria Alba Iulia extinde un proiect social cu finanţare europeană dedicat familiilor marginalizate

Primăria Alba Iulia extinde un proiect social cu finanţare europeană dedicat familiilor marginalizate

Peste 600 de persoane din patru comunităţi ale municipiului Alba Iulia au şansa de a-şi schimba viaţa cu adevărat cu ajutorul fondurilor europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul prevede îmbunătăţirea condiţiilor de trai prin reparaţii ale locuinţelor; controlul tensiunii arteriale, testări oftalmologice, ecografii mamare, consult ginecologic şi test Papanicolau etc.; sprijin pentru găsirea unui loc de muncă şi calificare în meserii cerute pe piaţa muncii; meditaţii gratuite. Toate acestea prin unul dintre cele mai vizibile proiecte sociale ale Primăriei Alba Iulia, finanţat din fonduri europene. Accesul la pachetele de servicii este gratuit.
 
Recent, finanţatorul proiectului, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020, a aprobat extinderea zonei de intervenţie a proiectului. Ne referim la blocuri de locuinţe situate atât pe străzile pe care se furnizează acum servicii integrate -Vasile Goldiş şi Gladiolelor-, dar şi pe străzi din imediata apropiere - o parte a Bulevardului Transilvaniei, o parte din Bulevardul Revoluţiei din 1989 şi strada Gheorghe Pop de Băseşti.
 
"Mergem din cartier în cartier, luăm la rând bloc cu bloc, cunoaştem oamenii, îi ascultăm, le aflăm nevoile şi problemele şi încercăm, atât cât depinde de noi, să le rezolvăm - asta face, în esenţă, MICESA. E un proiect care iese din zona tehnică, abstractă, şi încearcă să răspundă punctual şi realist nevoilor reale ale oamenilor. Iar acestea nu sunt puţine. Viaţa acestor oameni se poate schimba în bine cu paşi mici şi acţiuni concrete", spune Paul Voicu, viceprimar cu atribuţii de Primar al Municipiului Alba Iulia.
 
Proiectul "Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunităţile marginalizate din Municipiul Alba Iulia - MICESA" este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Liceul Tehnologic "Dorin Pavel" Alba Iulia, Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, Fundaţia PAEM Alba, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba. Proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: