Preşedintele PNŢCD Alba critică dur alianţa cu PSD: „Dezaprob virarea spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă”

Preşedintele PNŢCD Alba critică dur alianţa cu PSD: „Dezaprob virarea spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă”

Alin Popa respinge înţelegerea dintre Pavelescu şi PSD

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNŢCD Alba, Alin Popa, critică în termeni duri alianţa decisă de preşedintele Aurelian Pavelescu cu PSD pentru alegerile europarlamentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alin Popa a postat pe contul său de facebook o declaraţie anti-PSD şi a anunţat că va convoca, vineri, o şedinţă a Comitetului Judeţean de Conducere al filialei pentru a lua o decizie.
 
Declaraţia lui Alin Popa:
”Negociem orice, dar nu negociem principii! (Corneliu COPOSU). Creştin democraţia nu poate face alianţe pentru alegeri cu social-democraţia care la noi este un socialism cu tente sud-americane.
 
Profund mâhnit, ţărănist de 30 de ani, şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Alba a PNŢCD, dezaprob virarea partidului spre acest partid totalitar, de sorginte comunistă. Faptul că nici preşedintele Iohannis nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre nu este un motiv să ne aliem cu un partid cu manifestări deplorabile.
 
Eu vreau ca mâine când ies pe stradă să merg cu fruntea sus şi să nu-mi fie ruşine că aparţin acestui partid, chiar dacă acum conducătorul său vremelnic a greşit grav.
 
Tot ce am scris este în nume personal. Am convocat o şedinţa a Comitetului Judeţean de Conducere pentru a ne consulta şi a emite o declaraţie care să exprime voinţa organizaţiei judeţene faţă de această alianţă ruşinoasă în care de fapt noi nu primim nimic, ca partid. Mă suna oamenii din teritoriu şi spun că le este ruşine să se uite în ochii multor semeni. Li se cer explicaţii. Ce explicaţii să dai ? Ar fi multe dar nu-şi au rostul acum”.


Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Ecologist Român susţin lista PSD la europarlamentare. „În aceste zile am mai avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD cu preşedintele Partidului Ecologist Român, care au decis, în condiţiile în care au strâns 263.000 Partidul Ecologist, şi peste 200.000 de semnături să nu depună liste la europarlamentare, pentru a susţine PSD. S-a întocmit şi un protocol în acest sens", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a anunţat că recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD să fie şi preotul Cristian Terhes (acesta ocupă locul 4). „Linia politică a PNŢCD a fost deja anunţată cu un an în urmă, atunci când a susţinut mitingul împotriva abuzurilor al PSD-ALDE. Am vorbit de atunci că PNŢCD e dator să apere democraţia, înainte de toate, înaintea intereselor de partid, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic în democraţie. Ce s-a întâmplat cu Iohannis ne-a cutremurat pe toţi. O caracatiţă care a a acaparat statul a pus sub poliţie politică statul şi a bulversat întreaga societate. Preşedintele a refuzat să îşi îndeplinească rolul de mediator şi a instaurat un regim personal de mână forte. Rolul de mediator e conferit exclusiv preşedintelui României, ca o cheie de boltă a democraţiei", declara Aurelian Pavelescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: