FOTO Imagini rare surprinse într-o pădure din Apuseni: doi râşi fotografiaţi după ce au vânat un căprior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un râs surprins imediat după ce a vânat un căprior. Sursa foto: Parcul Natural Apuseni
Un râs surprins imediat după ce a vânat un căprior. Sursa foto: Parcul Natural Apuseni

Angajaţii Parcului Natural Apuseni continuă să surprindă cu imagini spectaculoase surprinse în arealul zonei pe care o administrează

”Imagini inedite surprinse de colegii noştri într-o acţiune de monitorizare. Două exemplare de #râs (Lynx lynx) luate prin surprindere la scurt timp după ce au reuşit cu succes să vâneze un #căprior”, au precizat reprezentanţii Parcului Natural Apuseni într-o explicaţie la fotografiile spectaculoase surprinse în arealul zonei pe care o administrează.

Râsul este un animal emblematic pentru Munţii Apuseni. Prezenţa acestuia indică ”sănătatea” faunei. 

Râşii au mărimea asemănătoare cu cea a câinelui. Au între 70 şi 150 cm lungime, cu coadă relativ scurtă — de 5–25 cm. Vârful cozii la toate speciile este de obicei negru, iar în vârful urechilor sunt smocurile de peri negri, ceea ce deosebeşte lincşii de alte felide. 

Leşul căpriorului vânat de râşi

rasi apuseni

Culoarea perilor este diversificată şi depinzând de specia şi condiţiile climatice, variază între castaniu şi bej sau chiar alb. De asemenea, toţi râşii au perii albi la piept, pântece şi partea interioară a gambelor. Greutăţile maxime raportate se găsesc între 50 kg şi 58 kg, dar în mod normal reprezentanţii niciunei specii nu depăşesc greutatea de 30 kg. Ca toate felidele, râşii au gheare ascuţite şi retractile care ajung lungimea de 4–6 cm şi trăiesc aproximativ 20 ani. (Sursa foto: Parcul Natural Apuseni)

rasi apuseni
rasi apuseni
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite