Patru bărbaţi care au acţionat în stil mafiot, dând foc la 6 maşini şi un imobil, trimşi în judecată pentru distrugere

Patru bărbaţi care au acţionat în stil mafiot, dând foc la 6 maşini şi un imobil, trimşi în judecată pentru distrugere

Într-un dintre incendiile comandate au ars trei maşini

Patru bărbaţi care au incendiat intenţionat şase maşini şi a unui imobil din Alba Iulia au fost trimişi în judecată pentru distrugere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre inculpaţi este şi persoana care ar fi comandat incendiile, un afacerist-interlop (Onea Viorel) din Alba Iulia, recidivist. Potrivit anchetatorilor, la evaluarea iniţială paguba suferită de victime se ridică la 777.000 de lei.
 
Pe lângă Onea Viorel, alţi trei bărbaţi, R .M. N. Felician, S. O. Marcel, L. I. Radu sunt trimişi în judecată pentru distrugere. Părţi vătămate în dosar sunt nouă persoane fizice şi şase firme, dintre care o societate de asigurări.
 
Potrivit anchetatorilor, în perioada august 2019 – februarie 2020, O.Viorel, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalţi trei să provoace incendii, pe timp de noapte, la şase autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparţinând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relaţii de natură comercială.
 
Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcţie, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperişului, în valoare de 14.000 de lei, au transmis anchetatorii în momentul reţinerii celor patru bărbaţi.
 
Bărbatul care ar fi comandat distrugerile
 
Persoana care a comandat incendierile este Onea Viorel. Acesta are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost condamnat definitiv în 2016 în aşa zisul dosar al ”utilajelor” la 4 ani de închisoare cu executare. Peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar, acuzaţia principală fiind cea de constituire sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.
 
În Franţa, a primit o pedeapsă similară, de 4 ani de închisoare, pentru furt cu circumstanţe agravante, furt prin înşelăciune şi participare la un grup infracţional. Potrivit autorităţilor franceze, gruparea formată din mai mulţi cetăţeni români, din care făcea parte şi bărbatul din Alba Iulia, a comis un prejudiciu total de 3 milioane de euro prin furturile comise în perioada 2012 – 2013.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: