Mesajul emoţionant al unei paciente vindecate de coronavirus către asistenta care a îngrijit-o: „Ştiu că totul va fi bine“

Mesajul emoţionant al unei paciente vindecate de coronavirus către asistenta care a îngrijit-o: „Ştiu că totul va fi bine“

Marcela Vîlcan tratează bolnavi de coronavirus internaţi la Alba Iulia

Pacienta vindecată de coronavirus la spitalul din Alba Iulia i-a transmis un mesaj de mulţumire asistentei medicale care a îngrijit-o în cele două săptămâni cât a stat internată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în 18 martie 2020, a fost o femeie în vârstă de 36 de ani, reîntoarsă din Italia, care a fost confirmată în timp ce se afla în carantină. Pacienta a fost declarată vindecată în 30 martie şi a fost externată cu recomandarea de a sta în continuare în izolare la domiciliu. După externare, femeia a transmis un mesaj de mulţumire asistentei Marcela Vîlcan, cea care a tratat-o cât timp a fost în spital.

”Bună, doamna Marcela. Ţin să vă mulţumesc din inimă, dumneavoastră şi colegelor dumneavoastră, pentru toată atenţia acordată şi să precizez că vă apreciez şi stimez cu cea mai mare sinceritate. Ştiu că totul va fi bine, iar după ce toata nebunia aceasta va fi trecută, abia aştept să vă revăd. Multa sănătate şi încredere🌹❤”, este mesajul transmis, prin intermediul reprezentanţilor Spitalului, către asistenta şefă şi ceilalţi angajaţi de la secţia de Boli Infecţioase.

Reprezentanţii spitalului au precizat următoarele: ”Aprecierile aduc parcă linia de sosire mai aproape în maratonul în care, astăzi, fără voia noastră, cu toţii am devenit alergători. În linia întâi, de această dată, sunt cadrele medicale, a căror oboseală păleşte în faţa unor asemenea cuvinte, indiferent cât de mari ar fi eforturile şi sacrificiile zilei. Împărţim bucuria mesajului primit de doamna Marcela Vîlcan, asistent şef la secţia Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, de la primul pacient declarat vindecat de COVID-19”.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Judeţean, din 31 martie 2020, primul caz, din judeţul Alba, diagnosticat cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), a fost declarat vindecat.

”Este vorba despre o femeie, în vârstă de 36 de ani, care s-a întors din Italia. Pacienta a intrat în carantină şi a fost testată în ziua sosirii în ţară. A fost internată în cadrul compartimentului de dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în data de 18.03.2020, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezenţa noului coronavirus. Reamintim că la începutul lunii martie compartimentul respectiv a fost special amenajat pentru a trata şi îngriji astfel de cazuri. Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 şi 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieşit negative, fiind astfel declarată vindecată de COVID-19. Starea sa de sănătate este bună şi a fost externată în cursul zilei de luni, 30.03.2020. Pentru siguranţă va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu şi va fi monitorizată de către specialiştii DSP Alba”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.


Citiţi şi: 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: