Medicul fără un plămân, şef de secţie de Boli Infecţioase, care continuă lupta cu noul coronavirus

Medicul fără un plămân, şef de secţie de Boli Infecţioase, care continuă lupta cu noul coronavirus

Corina Maniu nu are un plămân, dar nu a renunţat la lupta cu COVID 19

Un medic de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este, de peste două decenii stă în prima line a medicinei. Chiar dacă nu are un plămân, medicul Corina Maniu este implicată în lupta cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cei 57 de ani de viaţă, Corina Liana Maniu şi-a dedicat 21 în slujba sănătăţii. Acum, cu o epidemie de coronavirus care afectează şi judeţul Alba, şefa secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Alba Iulia este prinsă direct în lupta cu boala COVID 19.
 
Chiar dacă în 21 de ani de muncă, mii de pacienţi ”au trecut prin mâinile” Corinei Maniu, la un moment dat  aceasta a inversat rolurile. În urmă cu ceva timp, medicul din Alba Iulia a trecut printr-o operaţie complexă, în urma căreia a rămas fără un plămân şi până de curând, aceasta a lucrat de la spital, dar a hotărât să îşi mute biroul acasă pentru o protecţie mai bună.
 
Într-un interviu pentru stirileprotv.ro, Corina Maniu a declarat următoarele: “Acum trei ani am fost operată pe plămân, m-am reîntors în secţia de boli infecţioase şi mi-am reluat activitatea. Nu am dat bir cu fugiţii, am ales să lucrez în continuare, nicio clipă nu m-am gândit să renunţ, în schimb m-am gândit să mă adaptez în sensul de a fi protejată.”
 
La secţia condusă de medicul Corina Maniu sunt îngrijiţi o parte din pacienţii din Alba confirmaţi cu noul coronavirus. La nivelul judeţului, duminică, 5 aprilie, se înregistrează 33 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19. De la ultima raportare, au fost confirmate 15 noi cazuri. De asemenea, 387 de persoane se află în carantină, 94 persoane ieşite din carantină, 1.090 persoane izolate la domiciliu, 2.790 persoane ieşite din izolare
 
Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia acordă îngrijiri de specialitate la şapte pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Toţi pacienţii confirmaţi sunt internaţi în cadrul secţiei de Boli Infecţioase. În cadrul SJU Alba Iulia mai sunt internate 15 cazuri suspecte (fiecare singur într-un salon) a căror probe biologice recoltate erau, duminică, în lucru. Opt cazuri au fost transferate la Spitalul Municipal Blaj. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările