Lucrare grafică uriaşă pe peretele unei şcoli din Aiud. Pasiunea pentru ”street art” a unui student VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrarea de grafică realizată pe pertele şcolii din Aiud. Foto: Facebook/ N one
Lucrarea de grafică realizată pe pertele şcolii din Aiud. Foto: Facebook/ N one

Un student de la la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, originar din Aiud, este autorul unei lucrări de grafică impresionante, desenată pe un perete al şcolii

Alexandru Cotleanu (21 de ani), acum în anul trei la arte, a avut ideea acestei creaţii pentru lucrarea de licenţă.

Lucrarea are dimensiuni impresionante, 6,7/9,5 metri, acoperind o parte din peretele exterior al Şcolii ”Axente Sever” Aiud şi ste realizată în tehnica stencil (şablon).

Din cercetările făcute, Alexandru spune că este printre cele mai mari lucrări cu această tehnică, din ţară.

   

”Lucrarea propune atenţiei spectatorului citadin, şi nu numai lui, o imagine cu o dorită consistenţă ce survolează o temă importată în actualitatea şi demersurile de căutare a sinelui şi definire a unicităţii. Căci, în pragul tinereţii, la ieşirea din tumultoasa adolescenţă, persoanele îşi anunţă public opţiunea spre unicitate. Şi cine nu ar face-o? Dar, oare, acest demers firesc, deloc uşor, este accesibil?

O parte a acestei lumi aglomerate şi îngrijorate de destructurări haotice, vede în uniformitate, standardizare şi algoritmuri de construire simple – dar oare nu simpliste?- o soluţie la temeri fireşti. „Cine sunt eu?”este întrebarea care ne marchează existenţa

Pe palierul discursului statistic, unde individul dispare în valori date de standardizare, tot acest demers poate fi orientat înspre interesul de masă sau grup, renunţarea la unicitate pentru a-ţi dobândi liniştea la suprafaţa oceanului social. Dacă referinţa se schimbă şi individul contează altfel decât o asamblare coerentă de piese de lego, tot ce se întâmplă în jurul nostru e provocator de disconfort sau mai degrabă îngrijorare.

desen urias scoala aiud

Foto: Facebook/ N one

E un semnal de alarmă firesc, iar tinerii sunt cei invitaţi spre a recepţiona acest fapt şi de a se întreba dacă a fi la modă nu înseamnă pierderea unicităţii. De aceea, spaţiul ales nu este întâmplător, şcoala fiind primul mediu în care individul trăieşte acest zbucium interior şi caută soluţii pentru a-şi defini identitatea”, spune Alexandru despre lucerarea pe care a realizat-o.

Alexandru a descoperit pasiunea pentru street art din primii ani de facultate. Şi asta vrea să facă şi în viitor: artă urbană care să pornească de la un concept şi să surprindă aspecte definitorii ale vieţii.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Un profesor de religie s-a culcat cu o elevă de 17 ani şi a lăsat-o însărcinată. Pedeapsa primită în justiţie

 

Percheziţie acasă la bărbatul care a dat mită 12.000 de euro unor poliţişti pe A1. Ce au găsit poliţiştii

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite