Hotelul Continental din Cluj, scos la vânzare pentru 6,5 milioane euro

Hotelul Continental din Cluj, scos la vânzare pentru 6,5 milioane euro

Hotelul Continental a fost evaluat la 6,5 milioane de euro

Lichidatorul societăţii Ardeleana SA Alba Iulia scoate la vânzare bunurile firmei, printre care se află şi hotelul Continental din Cluj-Napoca. Pentru hotel cere 6,5 milioane de euro, iar pentru proprietăţile din Alba Iulia suma depăşeşte 2 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ardeleana SA Alba Iulia îi aparţine miliardarului Dorel Tamaş, urmărit internaţional pentru infracţiuni de înşelăciune şi delpaidare. Licitația va fi organizată la sediul lichidatorului judiciar Expert Insolvenţa din Deva, în data de 15 iunie 2012, ora 12.00. În total, pentru bunurile aflate în proprietatea societăţii este solicitată, la o primă strigare, suma de aproape 9 milioane de euro.

Hotelul este descris astfel în anunţul de licitaţie:

Casă din piatră şi cărămidă compusă din subsol: 2 camere şi dependinte; parter: 1 local pentru cafenea, 1 local pentru restaurant; 7 camere, bucătărie şi dependinte; etaj 1; sala festivă, 18 camere, bucătărie şi dependinte; etaj 2: 25 camere şi dependinte; etaj 3: 21 camere şi dependinte și terenul aferent în suprafață de 1.497,60 mp. Prețul de pornire a licitației este de 6.583.132 euro, exclusiv TVA.

Dorel Tamaş a cumpărat Hotelul Continental în 2005, el dorind să îl transforme într-un centru comercial de lux. Proiectul său nu a fost aprobat de autorităţi, iar clădirea monument istoric a fost abandonată.

Bunurile Ardeleana, la licitaţie

 În Alba Iulia, lichidatorul vinde un spaţiu comercial pe Bulevardul Transilvaniei, în suprafaţă de 987 metri pătraţi pentru care solicită 794.211 euro, exclusiv TVA. Se mai vinde sediul administrativ al societăţii şi clădirea de birouri în suprafață totală de 3.592 metri pătraţi și bunurile mobile aflate în incinta imobilelor, situate în Alba Iulia, Str. Morii, nr. 8.

Prețul de pornire a licitației este de 614.627 euro, fără TVA. De asemenea, sunt scoase la licitaţie construcţii industrial cu terenul aferent de 31.226 metri pătraţi în Sîntimbru, pentru 711.966 euro. Mai sunt vândute bunuri imobile, stoc de marfă şi autoturisme. Ardeleana SA este în insolvenţă din 2009 şi în faliment din februarie 2012.

Datoriile societăţii faţă de creditori sunt în valoare de 57,6 milioane de lei (aproximativ 13,4 milioane de euro). Creditorii cu sume importante de recuperat de la Ardeleana sunt: Banca Italo-Romena, Banca Comercială Română, Direcţia Generală de Finanţe Publice Alba, Primăria Alba Iulia. Dorel Tamaş deţine peste 97 la sută din acţiunile Ardeleana SA prin intermediul unei alte societăţi, Cristian Prodimpex SRL Alba Iulia.

Dosarul Continental

Miliardarul din Alba Iulia este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă din luna mai 2011. Este judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii DNA îl acuză că a încercat să vândă ilegal în 2008 hotelul Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de două milioane de euro, deşi ar fi ştiut că este revendicat. Tamaş ar fi fost ajutat în această "ţeapă", potrivit procurorilor, de avocatul Doina Scutea, fost decan al Baroului Alba.

În acelaşi dosar mai este acuzat de prejudicierea BCR cu o sumă de câteva milioane de euro. În 2010 a fost inclus în Topul Forbes 500 miliardari cu o avere de 10 milioane de euro. Se bănuieşte că se află în Dubai, unde deţine de mai mulţi ani o proprietate imobiliară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările