FOTO VIDEO Ce pedeapsă a primit tatăl inconştient care şi-a bătut cele trei fiice cu biciul. Ani grei de închisoare decretaţi de judecători

FOTO VIDEO Ce pedeapsă a primit tatăl inconştient care şi-a bătut cele trei fiice cu biciul. Ani grei de închisoare decretaţi de judecători

B[rbatul de 43 de ani a primit o pedeapsă foarte dură pentru faptele sale

Un bărbat de 43 de ani din satul Geoagiu de Sus, comuna Stremţ, judeţul Alba, arestat preventiv în urmă cu 3 luni după ce şi-a bătut cu biciul cele trei fete minore, a primit o pedeapsa dură la prima instanţă la care a fost trimis dosarul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Aiud a decis, în 9 octombrie 2019, la primul termen de judecată, să îl condamne pe Muntean Constantin la 6 ani şi 10 luni de închisoare în regim de detenţie. Acesta este judecat pentru cinci infracţiuni de violenţă în familie, trei infracţiuni de ameninţare şi trei fapte de rele tratamente aplicate minorului. Pentru toate cele 11 fapte, bărbatul a fost condamnat în total la 14 ani şi 6 luni de închisoare.
 
”În temeiul art. 39 alin. (1) lit. b) din Codul penal, contopeşte cele 11 pedepse principale (pct. I.) prin aplicarea celei mai grele, de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de o treime  din totalul celorlalte (din 9 ani şi 30 de luni), respectiv 3 ani şi 10 luni închisoare, în final ajungându-se la pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 10 luni închisoare, pe care o va executa inculpatul în regim de detenţie”, se precizează în minuta deciziei de la Judecătoria Aiud.
 
 Rănile suferite de fete sunt şocante

De asemenea, acesta a fost decăzut din drepturile părinteşti asupra celor trei fiice, de 6, 8 şi 11 ani, şi i-a fost interzis dreptul de a comunica cu acestea ori de a se apropia de ele şi de locuinţa, şcoala sau alte locuri unde acestea desfăşoară activităţi sociale pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei. Magistratul de la Judecătoria Aiud a admis şi acţiunea civilă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, în numele părţilor civile (cele trei fete minore) şi l-a obligat pe tatăl acestora la plata către fiecare a sumei de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale. În total, Muntean Constantin ar urma să le plătească fetelor suma de 90.000 de lei, la care se adaugă cheltuieli judiciare în valoare de 5.100 de lei. De asemenea, magistratul a prelungit măsura arestării preventive cu încă 30 de zile.
 
 
”(…) Dispune luarea faţă de inculpat a măsurii de siguranţă a confiscării speciale a biciului confecţionat din lemn, de culoare maro, cu lungimea de aproximativ 70 de cm, ridicat de organele de urmărire penală. Scade din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii, respectiv 29-30.07.2019 şi cea a arestării preventive, de la data de 30.07.2019 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului dispusă prin Încheierea penală nr. 20/30 iulie 2019 a Judecătoriei Aiud în baza căreia a fost emis mandatul de arestare preventivă nr. 4/30 iulie 2019”, se mai susţine în hotărârea luată de instanţa de fond. Inculpatul a contestat condamnarea astfel încât dosarul va ajunge la Curtea de Apel.
 

Realitatea şocantă din familia Muntean a fost făcută publică de reprezentanţii unei asociaţii de binefacere din Danemarca. Aceştia realizau la sfârşitul lunii iulie 2019 o activitate de selectare a copiilor din sat care urmau să participe la o tabără de vară finanţată de organizaţie. Printre minorii vizaţi erau şi cele trei fete agresate cu bestialitate de tatăl lor. Imediat ce a văzut rănile suferite de cele trei copile, reprezentantul asociaţiei a sesizat poliţia. A doua zi dimineaţă, tatăl fetelor a fost ridicat de acasă şi dus direct în arestul Poliţiei. Ulterior, femeia şi cele trei fete au fost internate într-un centru maternal din Alba Iulia. 
 
 
”În fapt, în seara zilei de 28 iulie, poliţiştii Secţie 3 Poliţie Rurală Aiud, în baza unor informaţii cu privire la posibile fapte de violenţă la care ar fi fost supuse 3 minore, de 6, 8 şi 11 ani, de către tatăl lor, s-au sesizat, din oficiu şi au demarat activităţile de cercetare. În urma primelor investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat că, cele 3 minore, ar fi fost lovite, cu un bici, de către tatăl lor aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, suferind leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 4 - 5 zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din certificatul medical obţinut în urma examinării medico-legale care a avut loc în data de 29 iulie 2019”, se precizează în comunicatul IPJ Alba făcut public după demararea cercetărilor în acest caz şocant.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările