FOTO VIDEO Peste 100 de utilaje pe lotul 1 din A10, Sebeş - Turda. CNAIR monitorizează activitatea constructorului

FOTO VIDEO Peste 100 de utilaje pe lotul 1 din A10, Sebeş - Turda. CNAIR monitorizează activitatea constructorului

Foto: CNAIR

Peste 100 de utilaje au fost mobilizate de constructorul lotului 1 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda, între Sebeş şi Alba Iulia, compania italiană Impresa Pizzarotti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii CNAIR susţin că fără o mobilizare exemplară a antreprenorului la execuţia structurilor de la nodul Sebeş şi nodul Alba Iulia Nord, porţiunea de autostradă nu va putea fi deschisă traficului până la data anunţată de 30 noiembrie 2020. 
 
Potrivit ultimei raportări a CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 1 este de 89,5 %. Antreprenorul este monitorizat constant în şantier de către echipe mixte CNAIR SA şi DRDP Cluj, au mai precizat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 
 
„Avansează lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş Turda. Constructorul a mobilizat în această perioadă peste 100 de utilaje pentru a asigura un ritm bun al lucrărilor”, au transmis reprezentanţii CNAIR, miercuri, după o vizită pe şantier.
 

Antreprenorul a demarat recent lucrările de asflatare a podului peste râul Mureş, lung de peste 800 de metri, din zona nodului rutier Alba Iulia Sud. Lucrările de asfaltare sunt executate de către firma Europexpres, unul dintre prestatorii care au contracte pe acest lot de autostrada. Firma are 2 staţii de asfaltare în apropiere de Alba Iulia, capabile să producă peste 50.000 de tone asfalt/lunar.
 
 
Podul peste râul Mureş este cel mai important viaduct ca lungime de pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda. Finalizarea podului este esenţială pentru o eventuală deschidere parţială a circulaţiei rutiere până la finalul anului, pe acest lot. Mai precis este vorba de varianta susţinută de Ascociaţia Pro Infrastructură, o deschidere a circulaţiei de la Sebeş până la nodul rutier Alba Iulia Sud. Ultimul termen avasat este 30 noiembrie 2020.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările