FOTO Cabană turistică din zona Luncile Prigoanei, distrusă într-un incendiu devastator. Zece persoane s-au salvat

FOTO Cabană turistică din zona Luncile Prigoanei, distrusă într-un incendiu devastator. Zece persoane s-au salvat

Focul a distrus cabana în totalitate şi s-a extins la alte două construcţii. Foto: ISU Alba

O cabană din zona turistică Luncile Prigoanei, în Munţii Sebeşului, în care se aflau 10 persoane, a fost distrusă total într-un incendiu devastator produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24/25 ianuarie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Potrivit ISU Alba, în urma incendiului o construcţie P+1+M a ars în întregime pe o suprafaţă construită de 130 mp, desfăşurată 300 mp (mobilier, electrocasnice, finisaje, etc.).
 
Totodată au fost afectate de incendiu alte două imobile care au suferit pagube la nivelul acoperişului pe aprox. 50 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă supraîncălzirea tubulaturii de ventilare aer cald (şemineu).
 
Interventia a fost una dificilă din cauza observării târzie a incendiului, a drumului greu accesibil şi a distanţei mari până la locul afectat. Cu toate acestea datorită intervenţiei pompierilor incendiul a fost localizat în limitele găsite, fiind salvate mai multe construcţii învecinate.
_______________________________________________________________________________
 
”Incendiul se manifestă violent la întreaga construcţie existând posibilitatea propagării acestuia la construcţii învecinate”, au transmis, iniţial, reprezentanţii ISU Alba. Ulterior, focul s-a extins la acoperişul altor două construcţii învecinate, pe aproximativ 40 mp la fiecare dintre ele.
 
”A fost afectată astereala de sub învelitoarea din tablă. Cabana cuprinsă iniţial de incendiu a ars în totalitate pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 150 mp. Incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare. Echipajele de pompieri lucrează in continuare pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative”, au declarat reprezentanţii ISU Alba.
 
Pompierii au precizat că acţiunile de intervenţie au fost îngreunate de drumul dificil de acces şi de distanţa mare până la locul incendiu. Au intervenit pompierii din Sebeş cu două autospeciale cu apă şi spumă, pompierii de la SVSU Şugag cu o autospecială şi doi ofiţeri din Grupa Operativă a ISU Alba, tot cu o autospecială. Cele zece persoane aflate în cabană s-au autoevacuat.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: