Fostul şef al DIICOT Alba nu a luat examenul pentru profesia de avocat. Lista rezultatelor pentru stagiari şi definitivi

Fostul şef al DIICOT Alba nu a luat examenul pentru profesia de avocat. Lista rezultatelor pentru stagiari şi definitivi

Foto Arhivă

Uniunea Naţională a Barourilor din România şi INNPA Cluj au publicat, duminică, lista cu rezultatele candidaţilor la examenul de primire în profesia de avocat. Din judeţul Alba, din cei 44 de candidaţi pentru avocaţi stagiari, doar patru au obţinut peste 70 de puncte şi au fost admişi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocaţii stagiari admişi în urma concursului sunt Anghel Eliana  (70 puncte), Lazea Radu-Marius (72 puncte), Marginean Ioan-Alexandru (85 puncte) şi Todea Andra-Maria – (79 puncte).
 
Pentru avocaţi definitivi, niciunul dintre cei doi candidaţi nu a trecut examenul. Fostul şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, nu a reuşit să treacă baremul de admitere la examenul de primire în profesia de avocat definitiv în Baroul Alba. Acesta a obţinut doar 58 de puncte (organizarea şi exercitarea profesiei de avocat – 14 puncte; drept civil – 5 puncte; drept procesual civil – 12 puncte; drept penal – 14 puncte; drept procesual penal – 13 puncte), mult sub cel minim, de 70 de puncte, necesar pentru promovarea concursului.
 
Nici celălalt candidat din Alba, Mihaela Lupulescu, nu a reuşit să treacă baremul, obţinând 63 de puncte (organizarea şi exercitarea profesiei de avocat – 16 puncte; drept civil – 11 puncte; drept procesual civil – 11 puncte; drept penal – 10 puncte; drept procesual penal – 15 puncte).
 
Examenul a constat într-un test grilă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice, care a cuprins 100 de întrebări din cele 5 materii. Pentru fiecare întrebare corect soluţionată s-a acordat un punct.
 
Reamintim că procurorul Ioan Mureşan a condus DIICOT Alba din luna septembrie 2011 până în luna iulie 2014 când a fost Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea sa din funcţie după ce acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual în ceea ce priveşte actele de cercetare penală efectuate împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu, fostul comandant al BCCO Alba Iulia.
 
 
 
Candidaţii au susţinut o singură probă pentru a intra în Barou, şi nu mai multe, ca până acum. Este vorba despre un test grilă cu 100 de întrebări la cinci materii (organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal), pentru care punctajul de promovare este de 70 de puncte cel puţin, cu condiţia să cumuleze şi punctajul minim pentru fiecare disciplină de examen.

Citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările