Flagrant cu un traficant de cannabis şi un colaborator sub acoperire al poliţiei. Cum s-a finalizat dosarul DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plante uscate de cannabis Foto Adevărul
Plante uscate de cannabis Foto Adevărul

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT Alba Iulia pentru o pedeapsă cu suspendare într-un dosar în care este jduecat pentru trafic de droguri de risc.

Cristian L. a vândut în 31 ianuarie şi 11 debruarie, unui colaborator sub acopeire al BCCO Alba Iulia, câte două punguliţe din material plastic ce conţineau circa 1,5 grame de cannabis, pentru suma de 100 de lei.

În 25 mai 2021, a fost organizată o percheziţie la domiciliul acestuia din judeţul Alba unde s-au descoperit următoarele: 0,4 grame canabis; un dispozitiv pentru mărunţit în care s-a pus în evidenţă THC; un recipient în care s-a pus în evidenţă THC (substanţa activă din planta de cannabis); un dispozitiv pentru mărunţit (grinder) în care s-a pus în evidenţă THC; o cutie, tip seif, în care s-a pus în evidenţă THC.

Ulterior, în urma cercetărilor s-a dovedit că în perioada sfârşitul anului 2020 – începutul anului 2021 Cristian L. a vândut canabis unui consumator de 3-4 ori, cu preţul de 50-60 lei gramul (3 acte materiale). De asemenea, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, acesta a vândut unui alt consumator, de aproximativ 15 ori, cantităţi cuprinse între 1-2 grame, cu preţul de 60 lei gramul.

În toamna anului 2020 a mai vândut unui alt consumator 5 grame de cannabis la preţul de 50 de lei. Bărbatul a recunoscut toate cele 22 de fapte dovedite şi a încheiat acordul de recunoaştere, care a fost validat de Tribunalul Alba pe data de 23 septembrie 2021.

”Faptele comise de inculpatul (...) întrunesc elementele constituie infracţiunea de trafic de droguri de risc, în formă continuată (22 de acte materiale) şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi”, se precizează în document. Pedeapsa stabilită în cazul acestuia a fost cea minimă, de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani.

În acest termen, inculpatul nu va putea părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Cugir – Biroul ADPP. S-a mai dispus cnfiscarea bunurilor descoperite la percheziţie, precum şi a sumei de 1.500 de lei obţinută în urma vânzării drogurilor. Hotărârea Tribunalului poate fi contestată cu apel.

Vă mai recomandăm:

 

Medic de familie, după o discuţie cu colegi din Franţa şi UK: „Societatea românească şi-a bătut joc de mine, de munca mea“

 

O comună din Ardeal a devenit exemplu de bune practici în Polonia. Românii vor „exporta” conceptul de „smart village”

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite