Fermierii din Apuseni vând mieii direct de acasă. Preţul este mai mic cu 15 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mieii sunt sacrificati acasa la fermier
Mieii sunt sacrificati acasa la fermier

În Apuseni, în gospodăriile care cresc miei sacrificarea animalelor se practică la fel ca în urmă cu 100 de ani. Oamenii taie mieii acasă, iar ceea ce le prisoseşte vând la clienţi fideli, pe care îi cunosc de ani de zile. Preţul direct de la producător, de regulă un fermier ecologic, este mai ieftin cu aproximativ 15 la sută.

“22 de lei mi s-a părut destul de mult pentru bugetul meu, aşa că am găsit ceva mai ieftin cu condiţia să îl iau de la om de acasă. Am dat 300 de lei pe un miel de 17,5 kilograme. Miel crescut la iarbă, sănătos, l-a tăiat în faţa mea. Eu personal as fi cumpărat puţină carne, nu un animal întreg, dar până la urmă am luat un miel şi l-am împărţit cu un prieten”, a spus Mihai Florea din Alba Iulia.

DSVSA Alba a autorizat pentru tăierea şi vânzarea cărnii de miel un număr de 10 centre în nouă oraşe (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Sebeş, Teiuş, Ocna Mureş, Cugir şi Cîmpeni), precum şi patru abatoare, la Blaj, Mesentea, Ighiu şi Vinţu de Jos. Un kilogram de carne de miel se cumpără în piaţă şi la abator cu preţul de 22 – 25 de lei.

Carnea de miel obţinută în centrele de tăiere provizorii poate fi comercializată atât la faţa locului cât şi în halele agroalimentare autorizate sanitar veterinar, aparţinând de primăriile din judeţ.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite