Elevă din Alba care a fost în excursie în regiunea Veneto - Italia, plasată în carantină la Boli Infecţioase cu febră

Elevă din Alba care a fost în excursie în regiunea Veneto - Italia, plasată în carantină la Boli Infecţioase cu febră

Tânăra a fost internată în carantină la Secţia de Boli Infecţioase

O tânără din comuna Ciugud, judeţul Alba, elevă la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a fost adusă, joi seara, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, în spaţiul amenajat pentru carantină de la Compartimentul Dermatologie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fata a fost în excursia în Italia, săptămâna trecută şi se afla în izolare la domiciliu. Eleva este din satul Teleac şi a sunat joi seara, în jurul orei 21.00, la 112 şi la DSP şi a reclamat febră 38 de grade. A fost transportată în condiţii speciale, cu ambulanţa ISU, la spital.
 
”Ca măsură preventivă, am luat decizia de a o transfera din autoizolare în carantină. I se vor recolta dimineaţă probe care vor fi trimise la Cluj. Sperăm ca în jurul prânzului să avem rezultatele. În carantină va fi adusă şi mama ei, fiecare fiind transferate cu câte o izoletă”, au precizat reprezentanţii DSP Alba.
 
Înainte de transferul mamei elevei la spital, pentru intrarea în carantină, a fost necesară dezinfectarea ambulanţei ISU. Potrivit sursei menţionate, nu există deocamdată suspiciune de coronavirus, însă trebuie respectată procedura în acest caz. Acesta este al cincilea caz în judeţul Alba în care au fost transmise analize pentru confirmare/infirmare laborator.
 
Un grup de 45 elevi şi 6 profesori de la Liceul de Arte au fost într-o excursie în Italia, de joi, 20 februarie 2020 până duminică, 23 februarie. Aceştia şi membrii familiilor lor au fost plasaţi în carantină la domiciliu timp de 14 zile. La nivelul judeţului s-a luat decizia de autoizolare la domiciliu a 116 persoane, dintre care aproape 100 sunt elevii şi profesorii care au fost în Italia, plus membri ai familiilor acestora.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: