Drama tânărului electrocutat pe un bloc din Alba Iulia i-a impresionat pe românii din Belgia. Peste 20.000 de euro adunaţi prin parohia ortodoxă din Bruxelles

Drama tânărului electrocutat pe un bloc din Alba Iulia i-a impresionat pe românii din Belgia. Peste 20.000 de euro adunaţi prin parohia ortodoxă din Bruxelles

Tânărul a fost electrocutat în timp ce lucra la blocul aflat la 12 metri de liniile de înaltă tensiune

Peste 20.000 de euro au fost adunaţi de Parohiei românească ”Sfântul Nicolae” din Bruxelles pentru tânărul din Alba cu arsuri grave pe corp care este tratat într-un spital din capitala Belgiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul ortodox al parohiei româneşti ”Sfântul Nicolae” din Bruxelles a lansat în urmă cu circa 3 săptămâni o colectă pentru tânărul din Alba Iulia, electrocutat în timp ce lucra la un bloc în construcţie, situat pe strada Ana Aslan din Alba Iulia.
 
Tânărul a fost dus după accident la Spitalul Militar din Bruxelles, iar preotul parohiei ortodoxe de acolo, Patriciu Vlaicu, a fost impresionat de situaţia sa şi a lansat public o ”Colectă pentru Marian Alexandru Balea, ars într-un grav accident”. Devizul spitalului arată suma de aproape 17.000 de euro, dar familia acestuia nu are asemenea posibilităţi. Preotul s-a gândit să ajute, împreună cu comunitatea de români din Bruxelles, dar nu numai.
 
Preotul Patriciu Vlaicu l-a vizitat des pe Marian la spital şi l-a ajutat foarte mult în perioada foarte grea prin care a trecut el şi familia sa. S-a implicat inclusiv în relaţia cu medicii, fiind acolo de fiecare dată pentru a traduce discuţiile cu aceştia. În urma campaniei s-au strâns peste 20.000 de euro, bani care vor fi utilizaţi pentru costumul compresiv de care are nevoie tânărul şi pentru acoperirea cheltuielilor legate de materiale şi de tratament.
 
„S-au colectat prin parohia noastră, 20.010 euro pentru Marian, ars în teribilul accident din Alba Iulia! Suntem impresionaţi de solidaritatea arătată lui Marian. Colecta Facebook a strâns 9.936 euro, iar prin parohie direct s-au colectat 10.674 euro. Am plătit prima factură pentru costumul compresiv al lui Marian, în valoare de de 4.399 euro.
 
Cealaltă sumă este la dispoziţia lui Marian şi o vom transfera în zilele următoare pentru a acoperii necesităţile legate materiale şi de tratamentul de care are nevoie pentru a depăşi suferinţa. Vă suntem tuturor deosebit de recunoscători! Dumnezeu să vă dăruiască Sărbători Fericite şi un An nou cu bucurii şi împliniri !”, a scris preotul Patriciu Vlaicu, pe reţeaua de socializare Facebook.

 
Costul tratamentelor ulterioare şi a recuperării depăşeşte însă posibilităţile familiei sale. Ar avea nevoie de cel puţin 60.000 de euro în perioada următoare. Bărbatul a fost electrocutat în timp ce lucra la un bloc situat extrem de aproape de liniile de înaltă tensiune. Se afla la etajul al treilea, la doar câţiva metri de acestea.
 
Modul în care construcţia blocului respectiv a obţinut autorizaţiile legale la o distanţă atât de mică de liniile de 110.000 de volţi, rămâne un mister pe care insituţiile locale din Alba refuză deocamdată să îl desluşească. Beneficiarul blocului de pe strada Ana Aslan din Alba Iulia este firma Oman Allure SRL. Asociatul unic şi administrator al firmei este Dumitru Sinea, tatăl directorului DSP, Alexandru Sinea, lucru confirmat chiar de cel din urmă. Lucrările la bloc au fost oprite imediat şi niciun muncitor nu ma are curajul să intre în imobil.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: