Dosar penal pentru focul de artificii organizat de Ziua Naţională la Alba Iulia. Patronul firmei este cercetat pentru fals în declaraţii

Dosar penal pentru focul de artificii organizat de Ziua Naţională la Alba Iulia. Patronul firmei este cercetat pentru fals în declaraţii

Imagine de la focurile de artificii de la Alba Iulia din data de 1 decembrie

IPJ Alba a întocmit un dosar penal în ceea ce priveşte focul de artificii organizat la Alba Iulia în ziua de 1 decembrie, fără autorizaţie de la poliţie şi pompieri. Vizat este reprezentantu firmei care a realizat evenimentul, SC Temexson SRL.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisar şef, Cioancă Sorin, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că dosarul penal a fost întocmit pentru fals în declaraţii, după ce în documentaţia pe care au depus-o lipseau anumite detalii, ”pe care dânşii le-au omis”.
 
”Personal am invitat la sediul IPJ reprezentanţii societăţii respective, care de altfel nu au dat curs invitaţiei, deci societatea a depus o documentaţie la IPJ Alba, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu se îndeplinesc condiţiile prevăzute de legea 126/1995. Ca urmare, nu au primit avizul nici din partea noastră. Pentru ca cetăţenii să se bucure de focul de artificii de 1 Decembrie, mă repet, i-am invitat la sediul IPJ, am invitat şi colegii de la ISU, reprezentanţii societăţii nu au venit. Au venit reprezentanţii primăriei şi împreună i-am rugat şi s-au deplasat în teren împreună cu colegii mei de la Serviciul Arme şi ISU pentru identificarea unui loc care să corespundă din punct de vedere legal. S-a făcut deplasarea în teren după care noi n-am mai primit nicio sesizare. Întâlnirea a avut loc cu o zi înainte. Reprezentantului societăţii i s-a întocmit şi un dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în declaraţii pe baza documentaţiei care a depus-o la IPJ Alba. Ca urmare a focului de artificii din data de 1 decembrie, asupra societăţii respective a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 6.000 de lei. Nu a respectat condiţiile din lege, la o distanţă mai mică de 500 de metri”, a spus Cioancă Sorin.
 
Întrebat de jurnalişti care a fost locul recomandat de poliţişti, comisarul şef a răspuns că ei nu recomandă un loc ci doar invită pentru identificarea acestuia. Potrivit ISU Alba, focul de artificii de la 1 Decembrie s-a desfăşurat fără obţinerea acordului pentru organizare.
 
”Jocul de artificii cu articole pirotehnice, care s-a desfăşurat în data de 01.12.2017, în jurul orei 19.15, în municipiul Alba Iulia, s-a desfăşurat fără obţinerea acordului pentru organizare. Precizăm faptul că, în urma analizării documentaţiei depuse şi a recunoaşterii în teren, desfăşurată în comun de către reprezentantul ISU Alba şi un reprezentant al firmei organizatoare, a fost emis de către ISU Alba refuzul justificat, comunicat către organizator. Reprezentanţii firmei organizatoare au fost informaţi telefonic despre emiterea refuzului justificat, acesta nefiind ridicat de către solicitant şi totodată nefiind depusă altă cerere de emitere a acordului pentru organizarea jocului de artificii. S-a comunicat către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba faptul că nu s-a obţinut acordul, în vederea dispunerii măsurilor legale”, susţin reprezentanţii ISU Alba.
 
 
citeste totul despre: