UPDATE Creşte numărul cazurilor de coronavirus în Alba. Trei minori de la un centru social din Sebeş, testaţi pozitiv. Un nou deces provocat de COVID-19

UPDATE Creşte numărul cazurilor de coronavirus în Alba. Trei minori de la un centru social din Sebeş, testaţi pozitiv. Un nou deces provocat de COVID-19

TRei copii de la un centru din Sebeş au fost testaţi pozitiv

Cinci cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţ, potrivit reprezentanţilor DSP Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total numărul de cazuri confirmate de la începutul pandemiei şi până în prezent se ridică la 457.
 
Trei dintre acestea sunt la o casă de copii din Petreşti-Sebeş. Potrivit unor surse medicale, toţi copiii din locaţia amintită din Petreşti au fost testaţi, iar, pentru cei trei, rezultatele au fost pozitive şi vor fi internaţi.
 
Casa de copii este administrată de un cetăţean care a călătorit în străinătate şi la întoarcere a anunţat că este confirmat cu COVID-19, astfel că au fost testaţi şi copiii. 
 
Minorii au vârste între 13 şi 18 ani şi au forme uşoare ale bolii. Tot la Petreşti au mai fost depistate alte două cazuri de COVID-19, dar care nu sunt din centrul de îngrijrire amintit.
 
Potrivit DSP, un  număr de 398 persoane au fost declarate vindecate, şi s-a înregistrat un nou deces, cel de-al 25-lea. Numărul cazurilor active a crescut la 34. Luni, în Alba au fost prelucrate 321 de teste, (156 la DSP şi 165 la SJU). Numărul total de teste efectuate în judeţ a ajuns la 27.162
 
UPDATE Comunicatul Spitalului Judeţean: O pacientă, din Alba Iulia, în vârstă de 66 de ani, confirmată cu COVID-19, care a suferit un AVC ischemic carotidian stâng şi prezenta obezitate morbidă şi hipertensiune arterială, a decedat, marţi, 30 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.  
 
Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în 20 iunie în urma unui accident vascular cerebral ischemic (AVC) extins care i-a cauzat o paralizie pe partea stângă a corpului. Femeia a fost confirmată, ulterior, cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
 
Ca urmare a accidentului vascular cerebral, a infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2, asociate cu comorbidităţile menţionate, starea de sănătate a pacientei s-a agravat şi a intrat în stop cardio-respirator ireversibil la manevrele de resuscitare, în ciuda eforturilor depuse de medici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: