Centru multicultural cu sală de spectacole de 300 de locuri şi ruta Transcultural Apuseni, lansate la Aiud

Centru multicultural cu sală de spectacole de 300 de locuri şi ruta Transcultural Apuseni, lansate la Aiud

Obiective turistice de pe traseul

Un centru multicultural de interes judeţean va fi construit în municipiul Aiud printr-un parteneriat încheiat între autorităţile locale şi Consiliul Judeţean (CJ) Alba, au anunţat vineri, într-o conferinţă comună de presă, primarul Oana Badea şi preşedintele CJ, Ion Dumitrel.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Investiţia are în vedere crearea unui centru multicultural multifuncţional la standarde europene”, a afirmat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Centrul Multicultural ”Liviu Rebreanu” va fi amenajat în zona fostului cinematograf al oraşului, demolat în anii trecuţi.
 
”E o ambiţie pe care am avut-o de la începutul mandatului (în 2016 - n.r.), aceea de a creea un parteneriat autentic cu Consiliul Judeţean. (...). Cele mai puternice evenimente culturale cu trecere peste graniţele ţării, cele mai interesante şi atractive parteneriate între autoritatea publică locală şi asociaţii de profil se petrec, de ani buni, la Aiud. Aiudul merita nu doar o renovare a unei clădiri care are istorie, Aiudul merita un centru multicultural cu adevărat la dimensiune europeană”, a susţinut primarul Oana Badea.
 
Potrivit edilului, centrul va dispune de o sală de spectacole/proiecţie cinema, cu 300 de locuri, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi motorii, şi care va beneficia de traducere simultană în două limbi străine pentru 50 de persoane. Va mai fi amenajată, de asemenea, o sală multifuncţională cu o capacitate de 100 de locuri, prevăzută cu ecran de protecţie cu acţionare electrică. La etajul noii clădiri va fi mutată activitatea bibliotecii oraşului. Tot aici va fi funcţiona şi un centru de promovare şi informare turistică. Zonă de casierie va fi cu sistem automat de ticketing, iar terasa circulabilă va dispune de spaţii verzi.
 
Preşedintele CJ şi primarului Aiudului au semnat, vineri, şi contractul în baza căruia se va realiza studiul de fezabilitate, termenul estimat pentru predarea acestuia fiind de trei luni.
 
 
De asemenea, tot vineri, a fost lansată ruta Transcultural Apuseni din Alba, recunoscută de Ministerul Economiei. Localizată în partea de nord-vest a judeţului, urmând traseul a două drumuri judeţene: DJ 107M şi DJ 107I, Ruta Transcultural Apuseni este deosebit de ofertantă din punct de vedere cultural şi turistic, al patrimoniului material şi imaterial, ce oferă oportunităţi extraordinare de dezvoltare a turismului cultural.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările