Bărbatul din Alba care a vândut pietre în loc de aur pentru 290.000 de lei rămâne cu pedeapsa de 10 ani de închisoare

Bărbatul din Alba care a vândut pietre în loc de aur pentru 290.000 de lei rămâne cu pedeapsa de 10 ani de închisoare

Dorel Vîrciu (în mijloc) la momentul reţinerii de către poliţişti. Foto Adevărul

Bărbatul din Zlatna care a vândut în noiembrie 2011 pietre în loc de aur rămâne cu pedeapsa de 10 ani de închisoare. Dorel Vîrciu a obţinut în urma înşelăciunii suma de 290.000 de lei.

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut săptămâna trecută pedeapsa de 10 ani de închisoare aplicată de Tribunalul Hunedoara pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Instanţa a menţinut măsura arestării preventive a inculpatului şi a dedus din pedeapsa aplicată acestuia durata reţinerii şi arestării preventive.  Inculpatul a fost obligat la plata sumei de 290.000 de lei către victimă şi a unor cheltuieli judiciare în valoare de 7.400 de lei. Sentinţa Curţii de Apel mai poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Cumpărătorul“ bolovanilor este medicul Nicolae Bara din Roşia Montană, care a vândut cu câteva zile înainte de a fi înşelat mai multe terenuri din comuna aflată în Munţii Apuseni.  Dorel Vîrciu (48 ani) a mai fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală. A fost achitat într-un alt dosar în care a fost acuzat de infracţiuni la legea cecului.

Comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate în 15.11.2012 apelurile declarate de inculpat şi partea civilă împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Hunedoara în 14.09.2012, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul bolovanilor vânduţi la preţ de aur”.

Prin sentinţa Tribunalului Hunedoara, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus în principal condamnarea inculpatului V.D. la 10 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi dar şi obligarea inculpatului la plata de daune materiale către partea civilă B.N.A. în sumă de 290.000 de lei şi menţinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului.

Inculpatul V.D., de 47 de ani, din judeţul Alba este acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave asupra unei persoane din Roşia Montană căreia i-ar fi vândut în data de 25.11.2011 pentru suma de 290.000 lei 3,5 kg de aur, după tranzacţie cumpărătorul constatând că produsul cumpărat era o rocă obişnuită.

Inculpatul a fost reţinut în data de 27.11.2011, a fost judecat în stare de arest preventiv iar prin decizia din 15.11.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut starea de arest a inculpatului V.D.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu partea civilă şi de la comunicare cu inculpatul, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

citeste totul despre: