Bărbatul din Alba care şi-a ucis fratele cu mai multe lovituri de topor rămâne condamnat la 12 ani de închisoare

Bărbatul din Alba care şi-a ucis fratele cu mai multe lovituri de topor rămâne condamnat la 12 ani de închisoare

Foto Arhivă

Bărbatul în vârstă de 65 de ani din comuna Mogoş, care şi-a ucis fratele cu toporul, rămâne condmanat la 12 ani de închisoare. B. Pamfil a fost judecat pentru violenţă în familie, în modalitatea omorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat hotărârea definitivă marţi, 30 martie 2021. Fapta de omor a avut loc în 20 august 2020.
 
Pamfil în vârstă de 65 de ani, locuia alături de fratele său de 71 de ani în casa părintească din satul Poienile Mogoş, din anul 2003, când acesta s-a mutat de la Cugir. Aceştia aveau casa împărţită în două şi cu intrări separate. În trecut cei doi au mai avut altercaţii, potrivit instanţei de judecată. Mai exact, între cei doi fraţi au avut loc mai multe conflicte în care s-au înjurat reciproc, iar în urmă cu 5, 6 ani s-au şi bătut, dar fapta nu a fost reclamată la poliţie deoarece s-au împăcat.
 
În dimineaţa crimei, Pamfil, a dus animalele la păşunat, apoi a mers la locuinţa surorii sale, pentru a-i cere nişte bani, ca să meargă la magazinul sătesc, să facă cumpărături. La locuinţa surorii sale, bărbatul a băut un pahar cu ţuică, apoi a plecat la magazinul din centrul satului unde a consumat, până aproape de prânz, 3 beri cu alcool a câte o jumătate de litru fiecare, au precizat magistraţii.
 
Bărbatul s-a întors ”acasă şi s-a hotărât să-i ceară nişte bani fratelui său, ca să cumpere hârtie igienică de la magazinul sătesc, însă a vrut mai mulţi bani pentru a mai putea cumpăra băutură. Pamfil l-a găsit pe fratele său într-una din camerele de la etajul 1 şi i-a cerut bani pentru cumpărături. Acesta i-a oferit suma de 4 lei, fapt care l-a enervat pe inculpat, considerând că sunt prea puţini bani, aşa că i-a înapoiat cei 4 lei şi au început să se certe.
Inculpatul l-a lovit cu pumnii pe fratele său, acesta reacţionând şi lovindu-1 pe inculpat în abdomen, însă nu cu putere”, au precizat magistraţii în motivare.
 
După scandal, fratele criminalului a închis uşa cu cheia, fapt ce l-ar fi enervat pe acesta. Drept urmare, s-a dus într-o magazie de unde a luat un topor. Înarmat cu toporul, Pamfil a spart uşa fratelui. Când l-a văzut pe fratele său, l-a lovit cu toporul direct în gât. În acel moment, bărbatul a căzut la pământ, iar Pamfil a continuat să îl lovească. Potrivit legiştilor, acesta şi-ar fi lovit fratele cu peste 10 lovituri de topor, fapt ce a făcut ca toată încăperea să se umple de sânge. În urma loviturilor, capul bărbatului aproape a fost despicat de trup.
 
După ce l-a omorât, Pamfil a dus toporul înapoi în magazie, s-a schimbat de haine deoarece erau pline de sânge şi s-a dus la sora sa. Acolo a recunoscut ce a făcut, iar mai multe persoane au mers la locuinţa celor doi pentru a vedea dacă e adevărat, fapt care a şi fost confirmat. A fost anunţată poliţia, iar criminalul a fost reţinut şi, ulterior, arestat preveniv.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările