Antrenorul pedofil Spanac, care a primit 115 ani de închisoare pentru 9 violuri, vrea să scape din puşcărie

Antrenorul pedofil Spanac, care a primit 115 ani de închisoare pentru 9 violuri, vrea să scape din puşcărie

Sursa foto: Pixabay

Un fost antrenor al echipei de juniori a clubului Unirea Alba Iulia, condamnat pentru nouă infracţiuni de viol, încearcă să îşi reducă pedeapsa uriaşă pe care a primit-o în urmă cu peste 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stelian N. a fost condamnat în 2011 la 30 de ani de închisoare, cea mai grea pedeapsă din sistemul judiciar românesc, cu excepţia închisorii pe viaţă. Acesta a ajuns după gratii în 2010, când au fost descoperite faptele şocante. Bărbatul a primit, în total, 115 ani de detenţie, dar magistraţii nu au putut aplica decât maximum 30 de ani.
 
Bărbatul are acum 48 de ani şi vrea să îi fie scăzută pedeapsa. Anul trecut a depus o cerere prin care a dorit ca pedeapsa să îi fie calculată potrivit noului Cod penal. Recent, Tribunalul Alba i-a respins o contestaţie la executare, în legătură tot cu hotărârea de condamnare din 2011. Instanţa a constatat că nu se încadrează în niciunul dintre cazurie de contestaţie la executare şi i-a respins acţiunea.
 
”O dată cu intrarea în vigoare a noului cod de procedură penală şi a noului cod penal, situaţia acestuia a fost analizată din punctul de vedere al aplicării legii penale mai favorabile, existând hotărâri definitive sub acest aspect, hotărâri de care le-a studiat fiindu-i aduse la cunoştinţă, motiv pentru care considerăm că nu este necesară reiterarea dosarelor şi a hotărârilor în care au fost analizate aspectele anterior menţionate”, se susţine în hotărârea ce a fost contestată la Curtea de Apel.
 
Deţinutul a contestat în instanţă şi faptul că nu mai era scos la muncă. Reprezentanţii Penitenciarului Aiud au motivat decizia prin faptul că a susţinut că este bolnav şi, în condiţiile pandemiei, nu existau suficiente oferte de muncă pentru persoanele încarcerate. În perioada executată până în prezent, acesta a muncit echivalentul a peste 1 an din pedeapsă, care ar urma să îi fie scăzută la momentul la care se va discuta o posibilă cerere de liberare condiţionată. Acest lucru va deveni posibil după ce deţinutul va executa cel puţin două treimi din pedeapsă, respectiv peste 8-9 ani.
 
”În perioada în care a muncit, au existat mai multe reclamaţii din partea altor deţinuţi cu privire la comportamentul acestuia la locul de muncă, în sensul că, beneficiind de un statut aparte în rândul deţinuţilor (de fost sportiv de performanţă practicant de sporturi de contact - lucru care impune un oarecare respect în rândul deţinuţilor), s-a erijat într-un lider în rândul acestora şi a avut atitudini nepotrivite faţă de aceştia, cerându-le unele favoruri sau cerându-le să muncească pentru norma sa de muncă. (...) Niciun deţinut nu dorea să facă vreo acuzaţie în scris cu privire la el din cauză că le era teamă”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care i-a fost respinsă plângerea cu privire la dreptul la muncă.
 

115 ani de închisoare

 
În 2010, când a fost descoperit, faptele acestuia au şocat o ţară întreagă. A fost condamnat pentru nouă fapte de viol asupra unor tineri pe care îi antrena la echipa de fotbal. În total a primit 115 de ani de închisoare, respectiv patru condamnări la 15 ani, patru la 12 ani şi una la 7 ani. Instanţa a aplicat pedeapsa de 30 de ani, cea mai mare din sistemul judiciar românesc. În procesul prin care a cerut judecarea potrivit noului Cod Penal s-a stabilit că acesta ar trebui să fie condamnat la 48 de ani, pedeapsă care ar fi fost redusă, în final, tot la 30 de ani.
 
Faptele au fost probate şi prin înregistrările video descoperite în calculatorul acestuia. Poliţiştii au găsit 52 de fotografii şi 44 de filmuleţe video, care îl reprezentau pe inculpat în poziţii sexuale explicite cu tinerii. 

Bărbatul, poreclit ”Spanac”, nu avea loc de muncă şi nu obţinea venituri, dar s-a oferit şi a fost acceptat să lucreze, fără a fi angajat şi nici remunerat, drept colaborator al unui antrenor de fotbal al clubului FC Unirea Alba Iulia, la secţia de copii si juniori.
 
În cauză s-a efectuat un raport de expertiză medico-legală psihiatrică, concluziile fiind că acesta prezintă diagnosticul de „pedofilie de acelaşi sex, tip nonexclusivă“.
 

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările