Actriţa Jacqueline Bisset, îndrăgostită de România şi de "Arca lui Noe" din Alba Iulia: "A fost o experienţă foarte emoţionantă!"

Actriţa Jacqueline Bisset, îndrăgostită de România şi de

Actriţa Jacueline Bisset vizitează tot mai des România

Actriţa Jacqueline Bisset (71 de ani) este tot mai prezentă în România, în vizite mai mult sau mai puţin incognito. Pe 2 septembrie, actriţa a postat câteva imagini noi, fotografii făcute la Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe pagina oficială de Facebook, celebra actriţă (care este şi naşa de botez a Angelinei Jolie) a postat mai multe imagini, în timpul discuţiei cu preotul Ioan (Jan) Nicolae, dar şi în faţa bisericii cunoscută sub numele "Arca lui Noe", cea mai originală şi, în acelaşi timp, una dintre cele mai frumoase biserici ortodoxe din România.

"Tocmai m-am întors dintr-o vizizită din frumoasa Românie. A fost teribil de cald, dar zona rurală este una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut, este grozavă, proaspătă şi încă plină de flori sălbatice în munţi. Am vizitat o operă arhitectonică uimitoare, realizată de prietenul meu, renumitul Dorin Ştefan, un om genial şi simpatic (soţul Andei Ştefan, un minunat designer de interior). Este în Alba Iulia, în Transilvania. O biserică ortodoxă pictată cu imagini excepţionale, dar foarte simplă pe exterior. A fost o experienţă foarte emoţionantă", a scris Jacqueline Bisset pe Facebook.

Dorin Ştefan, cel care a realizat proiectul bisericii şi al clopotniţei, este unul dintre cei mai mari arhitecţi români contemporani. Acesta a câştigat în noiembrie 2010 un concurs internaţional pentru proiectarea Turnului Taiwan (Taiwan Tower), înalt de 350 de metri. Proiectul arhitectului român a fost ales din 237 de propuneri venite din 25 de ţări. A participat de-a lungul vremii la numeroase alte concursuri internaţionale de anvergură. 

Biserica are două hramuri, ”Sfinţii Ioan Botezătorul, Teologul şi Gură de Aur” şi ”Sfinţii martiri Brâncoveni” şi a fost ctitorită în perioada 2007 – 2015 de către fundaţia Transavia, în colaborare cu Parohia Cartier Nou II, păstorită de preotul Ioan (Jan) Nicolae. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în 31 mai 2007.
 
Actriţa Jacqueline Bisset a vizitat de mai multe ori România până acum. Prima dată a venit la Cluj Napoca, în 2011, la Festivalul Intenaţional de film TIFF, iar de atunci a întreprins mai multe călătorii în fiecare an, vizitând atât Bucureştiul, dar mai ales zona Transilvaniei. 
 
Într-un interviu pentru Adevărul, actriţa a declarat că iubeşte România pentru că îi aminteşte de copilărie.
 "Aici nici lucrurile şi nici oamenii nu sunt din plastic, ca în multe alte locuri ale lumii, dacă pot spune aşa. România este reală, românii sunt autentici şi simt asta. Pentru mine, România e o colecţie de descoperiri frumoase, înduioşător de frumoase", a povestit Bisset pentru Adevărul.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: