A tâlhărit un bărbat pentru 1 leu şi 80 de bani. Tânăr periculos şi recidivist trimis într-un centru de detenţie a minorilor

A tâlhărit un bărbat pentru 1 leu şi 80 de bani. Tânăr periculos şi recidivist trimis într-un centru de detenţie a minorilor

Un tânăr periculos din Cugir, aflat în prezent în centrul de deţinere a minorilor din Buziaş, a primit o nouă condamnare definitivă pentru infracţiuni de furt şi tâlhărie calificată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpatul B. Daniel va împlini 18 ani în noiembrie 2019, dar, până atunci va răspunde ca minor pentru toate infracţiunile pe care le-a săvârşit. Acesta mai este judecat şi în alte cauze similare. În dosarul pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 25 septembrie 2019, prelungirea măsurii educative de internare în centrul de deţinere a minorilor la 2 ani şi 6 luni, din care a dedus perioada de 1 an şi 10 luni dintr-o condamnare anterioară. Faptele pentru care a fost condamnat au avut loc la Cugir în perioada noiembrie 2016 - iunie 2017.
 
Potgrivit rechizitoriului, în 8 noiembrie 2016, în jurul orelor 20.00, inculpatul a sustras dintr-o locuinţă un portmoneu în care avea suma de 150 lei, cartea de identitate, două carduri bancare şi un telefon mobil, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 2.500 lei. Peste câteva zile, în 17 noiembrie 2016, în jurul orei 02.30, acesta a încercat să pătrundă, pentru a sustrage bunuri, prin distrugerea uşii de acces, în incinta unui magazin din Cugir, însă nu a reuşit să sustragă bunuri, deoarece s-a declanşat sistemul de alarmă.
 
Celelate două fapte au fost săvârşite peste şapte luni. Astfel, în 2 iunie 2017, în jurul orei 21.40, B. Gabriel i-a sustras unei persoanei vătămate, care se afla în stare de ebrietate, un telefon mobil şi suma de 70 de bani, din buzunarul gecii cu care era îmbrăcat, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 250 lei. Starea de fapt expusă rezultă din declaraţia persoanei vătămate care a surprins momentul în care inculpat, pe care îl cunoştea, i-a introdus mâna în buzunarul gecii de unde i-a sustras telefonul şi banii, iar apoi a fugit, dar şi din declaraţia unui martor, care se afla pe aceeaşi stradă cu victima, şi care la cererea acesteia, a anunţat organele de poliţie. 
 
Cea mai gravă faptă s-a întâmplat în 13 iunie 2017. ”În timp ce persoana vătămată minoră se afla pe o bancă în faţa Primăriei Cugir, a fost abordată de către inculpatul B. D. G., care i-a cerut bani, i-a adresat ameninţări, apoi a lovit-o pe acesta cu pumnul şi cu palmele, în scopul de a o determina să-i remită bani ori bunuri pe care le avea asupra sa, context în care, victima i-a înmânat suma de 1 leu şi 80 de bani. Pentru leziunite traumatice suferite, persoana vătămată a necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Starea de fapt reţinută în precedent rezultă din declaraţia persoanei vătămate, care a relatat că, inculpatul l-a lovit cu palma peste faţă, l-a strâns de gât şi l-a lovit cu pumnul în piept, pentru a-l determina să-i dea bani precum şi bunurile ce le avea asupra sa – telefon, pantofi sport şi tricoul, context în care, sub imperiul ameninţărilor şi loviturilor primate, victima i-a dat suma de 1 leu şi 80 de bani. Nemulţumit, inculpatul a controlat victima în ghiozdan şi buzunare, fără a-i sustrage bunuri”, se precizează în rechizitoriu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: