Ţeapă cu hale metalice, pusă în practică de trei escroci din Galaţi. Doi au fost reţinuţi de poliţişti

Ţeapă cu hale metalice, pusă în practică de trei escroci din Galaţi. Doi au fost reţinuţi de poliţişti

Doi dintre ”ţepari” au fost reţinuţi de poliţişti. Foto Adevărul

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi au fost reţinuţi de poliţişti din Sebeş pentru înşelăciune. Ar fi promis unor cetăţeni ridicarea unor hale, însă după ce au primit avansul pentru efectuarea lucrărilor nu au mai fost de găsit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 ianuarie 2022, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş au identificat trei bărbaţi, doi de 25 de ani şi unul de 34 de ani, toţi din Iveşti, judeţul Galaţi, ca persoane bănuite de săvârşirea a două fapte de înşelăciune. 
 
Cei trei au plasat anunţuri pe internet, privind servicii de construcţii şi au fost contactaţi de păgubiţi, pentru ridicarea unor hale de metal pe raza localităţilor Săsciori şi Gârbova din Alba. S-au deplasat la locurile unde urmau să fie amplasate halele şi au solicitat şi au obţinut, de la beneficiari, 10.000 de lei, respectiv 4.000 de euro, cu titlu de avans, pentru achiziţionarea de materiale, fără a încheia vreun contract. 
 
Ulterior, au efectuat lucrări minime de amenajare a şantierului după care au părăsit zona, fără să mai poată fi contactaţi de către beneficiari, care şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au anunţat poliţia. 
 
Faţă de cei doi bărbaţi în vârstă de 25 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore  Întregul prejudiciu a fost recuperat şi restituit celor doi păgubiţi. 
 
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor vizate de anchetă. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările