Topul celor mai vizitate obiective turistice din toate timpurile

Topul celor mai vizitate obiective turistice din toate timpurile

Marea Piramidă din Egipt este un important obiectiv turistic. Foto: Shutterstock

Vara este anotimpul în care ne gândim mai des la călătorii. Deşi nu putem ajunge în toate destinaţiile visate, măcar putem să le planificăm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pământul are mii de locuri de o frumuseţe rară, încât oricine de pe această planetă şi-ar dori să le viziteze. Atracţii precum Cascada Niagara, Marea Piramidă din Giza, Marele Zid Chinezesc, Turnul Eiffel, Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro sau Acropola din Atena au devenit atât de cunoscute, încât sunt simbolurile ţărilor din care provin.
 
Marea Piramidă din Giza, Egipt
 
Construită în jurul anului 2.500 î. Hr. pentru a-i servi drept mormânt Faraonului Khufu (Cheops), Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă construcţie din lume, până la construirea Turnului Eiffel. Ea măsoară 137 metri în înălţime, este localizată, la opt kilometri de Cairo, în oraşul Giza şi este cea mai veche şi singura piramidă care a rezistat de-a lungul timpului. Herodot spune că ridicarea piramidei a durat mai mult de 20 de ani şi că toţi cei 100.000 de muncitori, care au lucrat la construcţie au folosit peste 2 milioane de blocuri de piatră pentru a o consolida.
 
Cascada Niagara, Ontario
 
Situată la graniţa dintre New York şi Canada, cascada Niagara este considerată cea mai importantă atracţie turistică din America de Nord. Cascada este un ansamblu format din trei căderi de apă – Cascada Americană (American Falls), Cascada Vălul Miresii (Bridal Veil Falls) şi Cascada Potcoavă (Horseshoe). Peste şase milioane de metri cubi de apă ţâşnesc în fiecare minut în cascada formată pe râul Niagara, iar datorită căderii puternice de apă, se formează o ceaţă, care împreună cu lumina soarelui, dau naştere unui număr mare de curcubee. Noaptea, cascada este luminată cu reflectoare multicolore, care oferă un spectacol unic de lumină.
 
Citeşte mai multe aici!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările