Oraşe cunoscute pentru legende cu fantome, vrăjitoare şi strigoi: ce loc din România este vestit pentru domeniul paranormalului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşe cunoscute pentru legende cu fantome,
vrăjitoare sau strigoi. FOTO Msn.com
Oraşe cunoscute pentru legende cu fantome, vrăjitoare sau strigoi. FOTO Msn.com

Halloween-ul readuce în atenţia iubitorilor de călătorii destinaţiile vestite pentru domeniul paranormalului. Fie că vorbim de „Marea Diavolului“, considerată una dintre cele şapte porţi spre Iad, sau castelul care găzduieşte „Biblia Diavolului“, mare parte din acestea sunt deschise publicului.

Halloween-ul dă startul sezonului poveştilor înfricoşătoare care amintesc oamenilor legendele din anumite zone ale lumii. În această perioadă, turiştilor li se deschide apetitul pentru excursii în care să descopere poveşti înfiorătoare despre crime, vrăjitorie, vampiri şi alte întâmplări terifiante. Indiferent dacă crezi sau nu în fantome şi vampiri, aceste excursii se pot dovedi extrem de distractive, turiştii putând afla multe lucruri interesante despre istoria şi cultura diverselor zone din lume. Vă prezentăm în continuare cinci oraşe cunoscute pentru existenţa unor întâmplări de domeniul paranormalului:

Taos, New Mexico

Peste acest oraş planează aerul paranormalului, zona fiind bântuită, cel puţin conform legendelor locale. În Taos, pe străzile oraşului vechi, turiştii vor afla poveşti despre încercarea de căutare a capului lui Arthur Manby, un om foarte bogat, dar atât de urât încât după ce a fost ucis, capul nu i-a mai fost găsit. O altă legendă vorbeşte despre „La Llorona“, o femeie superbă care şi-a ucis copiii pentru a fi cu bărbatul pe care îl iubea, însă acesta a părăsit-o. După ce şi-a înnecat pruncii, aceasta s-a sinucis, bântuind acum în căutarea copiilor pierduţi. Legenda locală spune că fantoma acesteia poate fi văzută prin New Mexico, scrie msn.com.

Castelul din Praga

locuri bantuite

Traseele propuse se concentrează pe diferite aspecte ale oraşului vechi din Praga, un loc cu un trecut violent, care acum se află în Patrimoniului Mondial UNESCO. Turiştii pot face un tur al cimitirului în care se află preste 4.000 de morminte, cunoscut pentru apariţiile unor fantome care se presupune a fi spiritele unor persoane ce au fost ţinute într-un azil pentru persoane cu probleme mintale.

Tot aici poate fi găsit şi cel mai mare manuscris medieval, scris la începutul secolului XIII de un călugăr din Podlazice, Cehia de astăzi. Cunoscut şi sub numele de „Biblia Diavolului“ datorită ilustratiilor în care este reprezentat diavolul, cartea are o impresionantă greutate de 75 kilograme.

Edinburgh, Scoţia

locuri bantuite

Castelul Edinburgh este localizat într-unul dintre cele mai bântuite oraşe din Europa, capitala Scoţiei. Conform legendelor locale, acesta este căminul unor spirite ce nu şi-au găsit liniştea. Se pot auzi sunete îndepărtate ale unor tobe, ce se presupune a fi sufletul neliniştit al unui toboşar rămas fără cap în urma atacului unor invadatori. Turiştii pot vizita mormintele lui Adam Smith, cel care a inventat teoria „mâinii invizibile“, James Douglas - al treilea marchiz de Queensberry, sau alte figuri din istoria Scoţiei. După aceea, vizitatorii se pot bucura de un pahar de whisky la lumina lumânărilor, pentru a afla mai multe poveşti cu fantome.

Marea Diavolului

locuri bantuite

Cunoscută şi sub numele de „Triunghiul Dragonului“ sau „Triunghiul Bermudelor“ este o regiune din Oceanul Pacific în jurul insulei Miyake-jima, aflată la 100 kilometri sud de Tokyo.

Aici dispariţiile s-ar fi petrecut atât de brusc încât navele şi aeronavele implicate n-au avut timp nici măcar să lanseze un singur semnal de alarmă sau ajutor. De-a lungul timpului, au fost făcute tot felul de speculaţii în legătură cu posibilele cauze care au provocat dispariţiile: anomalii ale spaţiului şi timpului ori de origine magnetică sau gravitaţională, unii sugerând că activitatea vulcanică ar fi atât de intensă încât generează un magnetism capabil să atragă spre pământ avioanele din înaltul cerului. Pentru unii iubitori ai paranormalului, „Marea Diavolului“ reprezintă una dintre cele şapte porţi spre Iad.

Turda, România

Este interesant de aflat cum prin acţiunile sale Vlad Ţepeş, care a domnit în secolul XV, a dat naştere legendei contelui Dracula. Un ghid local conduce turiştii prin centrul oraşului vechi din Turda, spunându-le oaspeţilor poveşti din trecutul fascinant al Transilvaniei, pe drumul care duce la Castelul contelui Dracula, acolo unde îi aşteaptă o pictură în mărime naturală a lui Vlad Ţepeş. Castelul Dracula este de fapt o cameră cu pereţi pe care sunt pictaţi vampiri şi scene înfiorătoare, având zidite cranii şi schelete. Există şi un buştean pe care zace o mână tăiată, plină de sânge.

Turiştii sunt invitaţi să guste un pahar de ţuică din Transilvania şi să se bucure de unul dintre cele cinci meniuri tematice, toate stropite cu vin roşu.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite