O companie low-cost spune că nu va cere „paşaportul Covid” la îmbarcare: „În Europa este garantată libera circulaţie”

O companie low-cost spune că nu va cere „paşaportul Covid” la îmbarcare: „În Europa este garantată libera circulaţie”

Paşaportul de vaccinare nu este cerut de absolut toate companiile aeriene Foto Inquam Photos

Ryanair anunţă că acest paşaport de vaccinare nu prezintă niciun interes şi că nu va fi neceasar pentru a urca la bordul avioanelor companiei irlandeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În ceea ce priveşte zborurile Ryanair - a explicat Jason Mc Guinness, directorul comercial al companiei - nu va fi necesar niciun paşaport de vaccinare, deoarece, având în vedere că în Europa este garantată libera circulaţie, considerăm că nu ar trebui să existe aceste limitări ”. Cuvinte puţine, dar clare.
 
Propunerea legislativă prezentată pe 17 martie de Comisia Europeană pentru a facilita libera circulaţie în condiţii de siguranţă în interiorul UE în timpul pandemiei nu prezintă interes pentru compania Ryanair. Care se pregăteşte pentru următorul sezon de vară anunţând noi zboruri din Bari (de unde a vorbit Mc Guinness) şi din Brindisi către Alghero, Alicante, Ibiza, Lviv, Marsilia, Munster, Paphos şi Zante şi către Madrid şi Malta (din Brindisi).
 

Ajutoarele de stat acordate companiei Alitalia

 
În timpul conferinţei de presă, nu au lipsit consideraţiile companiei concurente, Alitalia. „Ajutoarele de stat ameninţă dezvoltarea traficului în Italia şi pe alte pieţe europene. Până în prezent, au fost garantate peste 30 de miliarde de ajutoare de stat, fapt care a dăunat pieţei libere şi liberei concurenţe. Ni se pare curios faptul că statul a promis Alitaliei alte ajutoare în valoare de 3,5 miliarde de euro şi, în acelaşi timp, tarifele ATC au fost majorate cu 30%, în special pe aeroporturile regionale italiene. Acest lucru compromite potenţiala dezvoltare a traficului în Italia ».
 
În ceea ce priveşte redresarea turismului: „Am primit cu interes recentul anunţ în opt puncte al ministrului turismului pentru relansarea sectorului în Italia - a adăugat directorul comercial al Ryanair - şi ne bucurăm că există în sfârşit un minister independent al turismului în Italia, dar vă invităm să luaţi în considerare şi alte măsuri care ar ajuta la relansarea traficului, cum ar fi reducerea taxei municipale privind dreptul de îmbarcare a pasagerilor care, care, odată cu reducerea tarifelor aeroporturile regionale, ar permite o recuperare substanţială a traficului aerian", scrie Hotnews.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările