Consultantul în turism Răzvan Pascu, despre cât costă o vacanţă pe un vas de croazieră şi avantajele şi dezavantajele unui astfel de concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţele pe vase de croazieră par distracţii rezervate doar turiştilor cu mulţi bani, eventual pensionarilor bogaţi care preferă să se relaxeze la bordul unor astfel de oraşe plutitoare. Acestea sunt numai câteva dintre miturile legate de croaziere, consideră consultantul în turism Răzvan Pascu, care a vorbit la Adevărul Live şi despre ce înseamnă o călătorie pe cel mai mare vas de croazieră din lume, Harmony of The Seas, recent lansat.

Consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu a fost prezent la Adevărul Live şi a vorbit despre avantajele şi dezavantajele unei vacanţe pe un vas de croazieră, dezvăluind cu această ocazie de ce este bine să ţinem cont înainte de a alege o astfel de ofertă turistică, dacă există riscul să te plictiseşti plutind zile în şir pe mări şi oceane şi despre variantele de distracţie pe care le ai la dispoziţie într-un astfel de concediu.

Răzvan Pascu a precizat că pentru a călători pe vasul de croazieră „Harmony Of The Seas”, cel mai mare din lume la acest moment, un bilet nu costă mai mult de 1.000 euro de persoană, în cazul în care iţi faci rezervare din timp, chiar şi cu şase luni înainte. Asta în condiţiile în care îmbarcarea se face într-un port din Europa, iar biletele de avion până în oraşul de îmbarcare se plătesc separat. 

Cei care vor să îşi rezerve o croazieră trebuie să se asigure că agenţia include în preţ eventuale taxe, cum ar fi cele portuare, şi că toate costurile suplimentare sunt prezentate în mod cât se poate de transparent, cum ar fi bacşişul zilnic (un cost pe care turistul poate refuza să-l plătească, dacă nu este mulţumit de servicii sau nu doreşte acest lucru) etc.

„Eu cred că ar trebui eliminate din start agenţiile care nu oferă de la început preţul final”, a spus Răzvan Pascu.

„Trebuie specificat că pe un vas de croazieră ca „Harmony Of The Seas, nu se folosesc bani cash. Turiştii plătesc cu un card de îmbarcare, care se foloseşte şi pentru accesul în cameră. Pe acesta se poate adăuga un depozit sau poate fi conectat la contul bancar”, a mai precizat consultantul în turism. 

Simulator de Formula 1 şi bar bionic, atracţii pe vase de croazieră

Întrebat în legătură cu activităţile pe care le poţi face pe un vas de croazieră, specialistul a enumerat câteva dintre activităţile la care se oferă acces gratuit pe diverse nave de croazieră: simulator de Formula 1, săli de specatacole care oferă show-uri de pe Broadway, bar bionic unde clienţii sunt serviţi de roboţi, tiroliană, spectacole de patinaj artistic  sau baruri cu muzică live etc. 

Părinţii care îşi doresc să petreacă vacanţa pe un vas de croazieră nu trebuie să-şi facă griji în privinţa timpului pe care trebuie să-l dedice copilului. Dincolo de activităţile dedicate copiilor, există şi servicii de baby sitter (contra cost) sau locuri special amenajate pentru copii.

În fiecare dimineaţă, vasul acostează într-un port, turiştii putând merge în excursii opţionale, cu organizare specializată, care costă de regulă câteva zeci de euro, dar şi cu harta în mână pe cont propriu. 

Pascu a punctat că există la acest moment şi oferte pentru croaziere care includ şi transportul cu avionul până în oraşul de îmbarcare pe vas sau agenţii care vin cu recomandări pentru cele mai bune oferte de zbor pentru ca preţul final al unei croaziere să fie cât mai avantajos. 

Nu în ultimul rând, există români care au achiziţionat croaziere în jurul lumii, care pot dura şi trei luni, vacanţe de lux care pot depăşi 30.000 de euro. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite