FOTO Cele mai frumoase piscine naturale din lume

FOTO Cele mai frumoase piscine naturale din lume

Caldeira Velha din São Miguel, Portugalia este o piscină naturală cu apă caldă aflată la poalele unei cascade ruginii datorită conţinutului de minerale din apă. FOTOGRAFII Daily Mail

Hotelurile de lux sunt într-o bătălie continuă pentru crearea celor mai frumoase piscine, însă nicio staţiune turistică nu a reuşit să construiască o piscină care să poată concura cu piscinele naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Italia a fost inaugurată, de curând, cea mai adâncă piscină din lume, „Y-40 Deep Joy”, o construcţie impresionantă care are 40 de metri adâncime. Deşi a bătut un record mondial, grandoarea acesteia şi a altor piscine construite de oameni concurează cu mare greutate cu piscinele naturale. Publicaţia britanică „Daily Mail” a făcut o selecţia a celor mai frumoase bazine din lume „construite“ de natură:
 
Terasele de calcar din Pamukkale, Turcia
 
 
Aceste formaţiuni create în urma numeroaselor mişcări tectonice par a fi din altă lume. Băile de calcar din Pamukkale există de câteva secole – calcarul a fost modelat de cutremurele din zonă şi s-a stratificat, formându-se un fel de trepte. Locul se află sub protecţia UNESCO.
 
Piscina Diavolului de pe marginea cascadei Victoria, Zambia
 
 
Persoanele cu rău de înălţime ar trebui să nu se aventureze pe marginea Piscinei Diavolului, o lagună aflată pe marginea cascadei Victoria, la o înălţime de 103 metri. Un perete de piatră este singurul obstacol care stă între înotătorii aventuroşi şi cascadă. Aceasta este sigură doar în sezonul uscat, când nivelul apei este scăzut, între lunile august şi ianuarie.
 
Cascadele Kuang Si, Laos
 
 
Întinse pe trei nivele, cascadele Kuang Si izvorăsc din piscinele naturale, având o înălţime de 60 de metri. În cazul acesta, bazinele naturale au luat naştere prin eroziunea apei de-a lungul anilor.
 
Ponte di Ferreira din São Miguel, Portugalia
 
 
Ponta di Ferreira, este o piscină naturală alimentată de mare. Deşi se ajunge destul de greu la piscină, apa caldă face ca efortul să merite.
 
Top Ponds, Valley View Hot Springs, Colorado
 
 
Top Ponds este o serie de trei piscine naturale curate şi cu apă caldă, înconjurate de sălbăticie. În cel mai înalt punct al acestora temperatura ajunge la 40 de grade Celsius.
 
Piscinele de pe plaja Coogee Tidal din Sidney, Australia
 
 
În Sidney se găsesc o mulţime de piscine infinite create de natură, însă cele de pe plaja Cooge sunt de departe cele mai frumoase, fiind destul de dificil să-ţi dai seama unde se termină piscina şi unde începe oceanul. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările