Cum alegi cele mai sigure locuri în mijloacele de transport, pentru a fi protejat în caz de accident

Cum alegi cele mai sigure locuri în mijloacele de transport, pentru a fi protejat în caz de accident

Alegerea scaunelor în mijloacele de transport va poate salva viaţa în caz de accident

Folosind orice transport, în cele mai multe cazuri ne gândim la confortul din timpul călătoriei. Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm de siguranţă, deoarece fiecare vehicul are scaune unde sunt şanse mai mici să fim răniţi în caz de accident. Bright Side ne prezintă o listă cu locuri sigure în 7 mijloace de transport, siguranţa determinată pe baza unor studii şi statistici.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Maşină

Locuri sigure: pe bancheta din spate a şoferului şi în mijloc, deoarece această parte a maşinii este cel puţin deformată într-un accident frontal.
 
Locuri periculoase: lângă şofer, deoarece într-un accident şoferul încearcă să evite impactul, iar persoana care stă lângă el va fi în pericol.
 

2. Microbuz

Locuri sigure: situate în direcţia opusă a deplasării, deoarece există şanse mai puţine să vă loviţi cu capul de spătarul scaunului la o frânare bruscă.
 
Locuri periculoase: lângă ferestre şi uşi, deoarece geamul spart vă poate tăia într-un accident. La fel ca într-o maşină, este mai bine să evitaţi scaunele de lângă şofer.
 
 

3. Troleibuz

Locuri sigure: în rândul din dreapta al culoarului (în cazul conducerii pe dreapta), deoarece în sens opus se circulă pe sânga şi există şanse mai puţine să fii rănit. Scaunele din mijloc, situate cu spatele în direcţia de deplasare, sunt, de asemenea, considerate sigure.
 
Locuri periculoase: ca şi în microbuze, este mai bine să evitaţi scaunele de lângă ferestre şi uşi, pentru a nu suferi tăieturi.
 

4. Autobuzul

Locuri sigure: scaunele din extrema dreaptă de la mijlocul vehiculului, situate în direcţia de deplasare, deoarece sunt mai departe decât restul de traficul de pe banda opusă.
 
Locuri periculoase: primele două rânduri de scaune, deoarece obiectele străine şi fragmentele intră adesea prin uriaşul parbriz. Acelaşi lucru este valabil şi pentru locurile de lângă ferestre şi uşi. Rândul din spate al scaunelor este periculos în cazul unui impact din spate.
 

5. Tren

Locuri sigure: apropiate de mijlocul vagonului. Este mai bine să alegeţi al 5-lea sau al 6-lea vagon, unul mai aproape de mijlocul trenului, deoarece într-o coliziune primele şi ultimele vagoane fie se deformează, fie deraiază de pe şine.
 
Locuri periculoase: scaune în direcţia de deplasare, deoarece există şanse mai mari să cădeţi de pe scaun în caz de frânare bruscă.
 

6. Vapor

Locuri sigure: puntea şi cabinele situate în apropierea acesteia, deoarece partea superioară a navei este ultima care se scufundă.
 
Locuri periculoase: cabinele inferioare, deoarece în cazul unei găuri sunt inundate din toate părţile, şi este mult mai dificil să ieşiţi.
 

7. Avion

Experţii încă nu s-au pus de acord în ce parte a avionului se află cele mai sigure locuri. Cu toate acestea, majoritatea experţilor spun că partea din spate a avionului este mai puţin periculoasă decât primele rânduri din faţă.
 
 
Sursa: BrightSide

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările