FOTO Cele mai spectaculoase grădini din lume. Unele sunt neschimbate de secole, altele par desprinse din filme SF

FOTO Cele mai spectaculoase grădini din lume. Unele sunt neschimbate de secole, altele par desprinse din filme SF

Parcul Keukenhof din Olanda FOTO Shutterstock

În multe cazuri, cea mai frumoasă grădină este cea mai apropiată grădină, fie că este vorba de propria curte, de cea a vecinului sau de un teren bine îngrijit din parc. Există însă grădini spectaculoase, adevărate monumente, pentru care merită să străbaţi mii de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unele dintre aceste grădini se întind pe zeci de hectare, altele au sute de ani vechime, altele au specii rare de plante. Sute de peisagişti, arhitecţi, botanişti şi îngrijitori lucrează pentru a oferi publicului un spectacol total: plante, arhitectură, lumini, toate într-o îmbinare perfectă.

De fapt, unele dintre acestea par de pe alte planete, aşa cum este Singapore’s Gardens by the Bay ce pare desprinsă din celebrul film „Avatar“. Grădina de nuferi din Giverny, imortalizată de pictorul Claude Monet într-un tablou celebru, există şi astăzi şi e arată exact acum acum mai bine de o sută de ani, când a fost pictată.

Află aici ce grădini se află n top şi vezi o galerie foto uimitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările