Cămile injectate cu botox, descalificate dintr-un concurs de frumuseţe din Arabia Saudită. Ce sumă uriaşă sperau să câştige stăpânii animalelor

Cămile injectate cu botox, descalificate dintr-un concurs de frumuseţe din Arabia Saudită. Ce sumă uriaşă sperau să câştige stăpânii animalelor

Un copil îşi apropie nasul de faţa unei cămilă în timpul festivalului Mazayin Dhafra Camel în deşertul din apropierea oraşului Madinat Zayed în Abu Dhabi Emiratele Arabe Unite FOTO AFP Karim Sahib

Douăsprezece cămile premiate au fost descalificate dintr-un concurs de frumuseţe organizat în Arabia Saudită după ce proprietarii lor au încercat să le îmbunătăţească aspectul prin injecţii cu botox.

Ştiri pe aceeaşi temă

Juraţii acestui concurs au descoperit că unii dintre proprietarii cămilelor au trişat în încercarea lor de a câştiga premiile în bani oferite în cadrul acestei competiţii, informează BBC, citat de News.ro.
 
Mii de cămile sunt prezentate în cadrul acestui concurs care are loc în cadrul unui festival organizat de regele Arabiei Saudite, eveniment care include şi o întrecere de cămile, precum şi o degustare de lapte de cămilă. 
 

La concursul de frumuseţe, cămilele sunt evaluate în funcţie de mărimea buzelor, obrajilor, a capului şi genunchilor.

 
Premiile oferite la finalul acestui festival însumează 57 de milioane de dolari.
 
Ali Al Mazrouei, fiul unui crescător de cămile de top, a spus că botoxul a fost folosit pentru buze, nas şi chiar şi mandibulă.
 
Înainte de festival, potrivit presei din Arabia Saudită, un medic veterinar a fost prins în timp ce făcea intervenţii de chirurgie estetică pentru cămile - inclusiv injectări cu botox şi reducerea dimensiunilor urechilor acestora.
 
Autorităţile din Arabia Saudită tratează cu multă seriozitate acest festival, iar potrivit preşedintelui juriului concursului, Fawzan al-Madi, cămila reprezintă „un simbol naţional“.
 
Concursul de frumuseţe pentru cămile a fost înfiinţat în anul 2000, iar anul trecut a fost stabilit un loc permanent de organizare a competiţiei, la nord de capitala Riad.
citeste totul despre: