Şapte persoane au murit după ce au mâncat carne de broască ţestoasă în Zanzibar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În total, 38 de persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii după ce au mâncat carne de broască ţestoasă  Foto: Pixabay
În total, 38 de persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii după ce au mâncat carne de broască ţestoasă  Foto: Pixabay

Şapte persoane, inclusiv un copil de trei ani, au murit pe insula Pemba din Tanzania, după ce au mâncat carne otrăvitoare de ţestoasă.

Carnea de broască ţestoasă este considerată o delicatesă pentru cei care trăiesc în insulele Tanzaniei şi în zonele de coastă, dar autorităţile au interzis consumul acestor vietăţi, conform BBC

În cazuri rare, carnea de broască ţestoasă poate fi toxică din cauza unui tip de intoxicaţie alimentară cunoscută sub numele de chelonitoxism.

Această afecţiune se manifestă prin senzaţie de greaţă, diaree, durere abdominală, greutate la înghiţire şi leziuni pe ficat. Autopsiile făcute în trecut au scos la iveală hemoragii la stomac, ficat, intestine şi esofag. 

Cauza sa exactă nu este cunoscută, dar se crede că are legătură cu algele toxice pe care le mănâncă ţestoasele, potrivit organizaţiei caritabile „Turtle Foundation”.

Cel puţin cinci familii din Pemba, care face parte din insulele semi-autonome Zanzibar, au consumat carnea toxică de broască ţestoasă, joi, 25 noiembrie, a declarat comandantul poliţiei locale Juma Said Hamis, pentru sursa citată.

Efectele s-au simţit a doua zi, atunci când un copil de doar trei ani a decedat. Alte două persoane au murit în cursul nopţii, şi apoi alte patru în cursul zilei de duminică. 

În total, 38 de persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii, însă numai trei au fost internate şi se află în stare stabilă. 

Într-un mesaj pe Twitter, preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, a transmis condoleanţe familiilor îndurerate. 

Acest tip de otrăvire poate fi fatală la copii şi persoane în vârstă, deşi şi adulţii mai sănătoşi pot ceda, spune organizaţia „Turtle”.

În martie, în Madagascar, 19 persoane, inclusiv nouă copii, au murit după ce au mâncat carne de broască ţestoasă, a informat la acea vreme agenţia de presă AFP. 

De asemenea, au fost raportate cazuri în Indonezia, Micronezia şi insulele din Oceanul Indian din India.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite