10 lucruri pe care le poţi face în Paris fără să cheltuieşti un ban

10 lucruri pe care le poţi face în Paris fără să cheltuieşti un ban

FOTO businessinsider.com

Nu oricine îşi permite să trăiască visul parizian răsfăţându-se în hoteluri de lux, în cafenele scumpe şi în restaurante sofisticate. Există, însă, numeroase alternative pentru cei care vor să se bucure de minunile Parisului fără a cheltui prea mulţi bani.

Ştiri pe aceeaşi temă


1.Vizitează gratis muzee şi monumente
 
Datorită programului „Free first Sunday” („Prima duminică gratis”), poţi vizita numeroase muzee şi monumente gratuit. Printre acestea se numără şi muzeele de renume internaţional, precum Luvru şi d’Orsay.
 
2. Cinema în aer liber în „Parc de la Villette”
 
În lunile de vară, iulie şi august, poţi viziona filme în parc. An de an, filmele difuzate urmează o anumită temă. Anul acesta, de exemplu, tema va fi "Tous en scène'" („Toată lumea pe scenă”) şi va include filme precum „Where the Wild Things Are”, „Be Kind Rewind” şi „The Killing”. Dacă te deranjează să stai pe iarbă, poţi închiria un scaun contra sumei de 7 euro, dar dacă nu, totul este absolut gratuit.
 
3. Plimbă-te prin Grădina Luxemburg
 
Timpul ar zbura dacă te-ai plimba prin acest parc uriaş, al doilea ca mărime din Paris şi, totodată, grădina Senatului francez. Frumoasa grădină, care există încă din secolul 17, găzduieşte o mulţime de statui, monumente şi fântâni, şi ar fi perfectă pentru un picnic pe iarbă. 
 
4. Mergi la „Peretele iubirii”
 
Parisul, numit şi „Oraşul dragostei”, atrage iubăreţi de pretutindeni în faţa „Peretelui iubirii” din Montmartre. Peretele, creaţia lui Frederic Baron, a adunat mărturii de iubire în sute de limbi diferite. An de an, „Peretele iubirii” primeşte nenumăraţi vizitatori din toate colţurile lumii. 

5. Vizitează catedrala Notre-Dame din Paris

Unul dintre cele mai populare puncte de atracţie pariziene, catedrala Notre-Dame este cu mult mai grandioasă la interior, decât în exterior. 

6. Explorează cimitirul „Père Lachaise”

Cimitirul „Père Lachaise”, cel mai mare cimitir din Paris, este cel mai vizitat cimitir din lume, datorită numeroaselor personalităţi care-şi dorm somnul de veci în incinta lui. 

7. Admiră sculpturile din „Atelierul lui Brâncuşi”
 
Dacă o vizită la muzeul principal din centrul Pompidou te-ar costa 10 euro, aripa în care se află atelierul lui Constantin Brâncuşi are intrare liberă. Sculptorul, decedat în 1957, şi-a lăsat atelierul şi tot conţinutul acestuia statului, însă Centrul Pompidou a reconstruit atelierul artistului român. 

8. Plimbă-te de-a lungul „La Promenade Plantée”

Deschisă din 1993, cu şase ani înainte ca new-yorkezii să lanseze un proiect similar, „La Promenade Plantée” este o alee care a fost, în trecut, cale ferată. Aceasta măsoară 4.5 kilometri şi este o cale extraordinară de a explora oraşul.

9. Picnic la „Square du Vert-Galant”
 
Dacă vrei să te simţi ca şi cum ai trăi în filmul „Midnight in Paris”, cumpără o sticlă de vin şi fă un drum, la amiază, în parcul „Square du Vert-Galant”. Vara, parcul freamătă de oameni care vin să se relaxeze pe iarbă şi să se bucure de privelişte. 

10. Mergi la prezentările de modă de la Galeriile Lafayette
 
Pentru mulţi dintre vizitatori, participarea la Săptămâna Modei de la Paris reprezintă un vis, însă în fiecare după-amiază de vineri, la magazinul „Galeries Lafayette” poţi vedea modele care merg pe podium şi prezintă ultima colecţie a magazinului. Citeşte şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: