VIDEO Şapte trucuri de machiaj pentru femeile trecute de 40 de ani

VIDEO Şapte trucuri de machiaj pentru femeile trecute de 40 de ani

Un machiaj incorect te poate îmbătrâni vizibil. FOTO Daily Mail

Trucurile de machiaj aplicate în tinereţe nu pot fi aplicate cu acelaşi succes după ce treci de 40 de ani, este de părere Sandy Linter, autoarea cărţii „The Makeup Wakeup: Revitalising Your Look At Any Age”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată şapte sfaturi despre un machiaj corect pentru femeile mature, trecute de prima tinereţe:
 
Ai grijă cu genele tale
 
Foloseşte mascara pentru lungirea genelor. „Cu cât îmbătrâneşti, genele tale devin mai scurte şi se răresc, aşa că rimelul şi pensula contează foarte mult”, a spus Sandy.
 
Este recomandat rimelul negru, nu cel maro, pentru a-ţi scoate în evidenţă albul ochiului, care tinde să se îngălbenească odată cu vârsta. De asemenea, evită să te dai cu mascara pe genele de jos – îţi va accentua cearcănele.
 
Renunţă la tuşul negru
 
Cu vârsta, ochii tăi se micşorează, aşa că va deveni din ce în ce mai puţin indicat să foloseşti tuş sau creion negru în jurul ochilor. Ai putea, totuşi, să foloseşti nuanţe de maro sau gri – acestea nu vor atrage atentia asupra ridurilor şi nu îţi vor micşora ochii. 
 
Alege un anticearcăn cremos
 
Anticearcănul ar trebui să fie nelipsit din trusa de cosmetice a unei femei mature. Odată cu vârsta, cercurile întunecate din jurul ochilor se accentuează. Foloseşte un anticearcăn cremos sau lichid, cu o consistenţă uşoară, şi aplică-l cu o pensulă.
 
Foloseşte un fard de obraz într-o nuanţă naturală
 
Renunţă la nuanţele roşiatice, maronii sau roz deschis. Pe măsură ce îmbătrâneşti, tenul tău va căpăta o nuanţă roşiatică, din cauza subţierii pielii, iar alegerea unui card de obraz nepotrivit ar putea accentua acest lucru. De asemenea, este recomandat să nu zâmbeşti în timp ce aplici fardul, care ţi-ar putea accentua ridurile din acea zonă. Sfatul specialiştilor este să aplici fardul de obraz pe cel mai înalt punct de pe obrazul tău, cu mişcări scurte şi ascendente.
 
Ai grijă de forma sprâncenelor tale
 
Sprâncenele, dacă sunt pensate în forma potrivită, te pot întineri cu câţiva ani buni. Odată cu vârsta, sprâncenele se răresc. Pentru a masca acest aspect, foloseşte un creion de sprâncene cu o nuanţă sau două mai închise decât nuanţa naturală a părului tău.
 
Rujul în nuanţe închise nu te avantajează
 
Nuanţele închise şi cele metalice arată foarte bine pe chipul unei femei tinere, de 20 de ani, însă pe măsură ce vârsta îşi pune amprenta asupra chipului tău, buzele se subţiază, iar nuanţele închise îţi vor face gura să pară mult mai mică. Foloseşte tonuri blânde de piersică şi roz.
 
Foloseşte un fond de ten cu o consistenţă uşoară
 
Fondul de ten trebuie să fie suficient de bun cât să acopere tenul roşiatic. Un fond de ten spumă sau unul cremos ar putea fi exact ce cauţi.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: