Topul motivelor care împiedică scăderea în greutate:  cât de importantă este genetica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul iernii acumulăm tot mai multe kilograme în plus

Lipsa somnului şi moştenirea gentică sunt doar doi dintre factorii care pot împiedica scăderea în greutate. Trăind într-o societate care încurajează agitaţia şi competiţia, este greu de păstrat un program al meselor, motiv pentru care un procent însemnat de persoane ajunge să se confrunte cu obezitatea.

Cu toate că ştim cu toţii că dieta şi exerciţiile fizice nu sunt suficiente pentru a scădea în greutate, mulţi dintre noi renunţăm înainte de apariţia rezultatelor, neştiind care sunt factorii ce ne împiedică să scăpăm de kilogramele în plus. Nu luăm în calcul inamicii dietelor şi facem greşeli care ne împiedică să obţinem greutatea dorită, scrie powerofpositivity.com.

Topul motivelor care ne împiedică să topul grăsimea

 Lipsa somnului 
 
Există o relaţie clară între calitatea somnului şi greutate, manifestându-se fiziologic ca lipsă de energie şi epuizare. Pentru a compensa această lipsă, organismul va insista să obţină mai multă hrană, astfel ajungem să ne dorim alimente bogate în carbohidraţi. Acesta este un mijloc rapid de a obţine energia de care avem nevoie, dar şi kilograme în plus.

Orele de somn recomandate, în funcţie de vârstă:
 

Nou-născuţi (mai puţin de 4 luni) - între 12 şi 18 ore pe zi 
Sugari (4-11 luni): între 12 şi 15 ore 
Copii mici (1-2 ani): între 11 şi 14 ore 
Preşcolari (3-5 ani): între 10 şi 13 ore 
Copii de vârstă şcolară (6-13 ani): între 9 şi 11 ore 
Adolescenţi (14-17 ani): între 8 şi 10 ore 
Adulţi tineri (18-25 ani): între 7 şi 9 ore 
Adulţi (26-64 ani): între 7 şi 9 ore 
Adulţi mai în vârstă (65 ani şi peste): între 7 şi 8 ore 
 
Stresul 
 
Când nu reuşim să ne liniştim, corpul eliberează hormoni de stres, cum ar fi cortizolul. Acest hormon poate determina organismul să reziste insulinei, crescând astfel nivelul de zahăr din sânge şi creşterea depozitului de grăsimi. Când nivelul de stres începe să interfereze cu echilibrul somnului şi al poftelor de mâncare, atunci este timpul să examinaţi îndeaproape catalizatorul şi apoi să minimizaţi expunerea. Exerciţiile fizice, meditaţia, yoga şi exerciţiile de respiraţie profundă sunt printre cele mai bune modalităţi de a reduce stresul imediat.

Consumul insuficient de apă
 
Apa ajută la reglarea metabolismului şi a digestiei, deshidratarea crescând dramatic apetitul. De prea multe ori organismul atenţionează cu privire la lipsa hidratării, dar senzaţia este interpretată în mod eronat, fiindu-i oferită mâncare. Nu uitaţi să beţi minim 8 pahare de apă pe zi. 

Moştenirea genetică 
 
Genetica este 70% responsabilă de greutatea unei persoane. De exemplu, studiile arată că femeile afro-americane sunt mai predispuse la creşterea nivelului de zahăr din sânge determinat de rezistenţa la insulină, precum şi la o rată metabolică bazală inferioară. Ambele caracteristici contribuie la creşterea în greutate. 

Mese neregulate 
 
Trăind într-o societate care încurajează agitaţia şi competiţia, este greu de păstrat un program al meselor. Nu trebuie să mâncaţi după ceas, doar încercaţi să nu vă lăsaţi pradă poftelor şi să mâncaţi în jurul aceleaşi ore.

Capcana zahărului lichid

Motivul pentru care zahărul sprijină creşterea în greutate este simplu: concentraţiile ridicate de zahăr din sânge accelerează depozitele de grăsimi. Nu numai că sucurile cresc drastic riscul apariţiei obezităţii, dar sunt, de asemenea, extrem de nesănătoase. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite