Secretele prin care femeile japoneze se menţin suple: stilul alimentar, elementul cheie al longevităţii şi frumuseţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este deja un lucru cunoascut faptul că japoneze se numără printre cele mai suple şi mai în formă femei din lume. Se pare că în spatele aspectului lor tânăr se află un stil de viaţă care respectă câteva reguli stricte.

Japonia este o ţară frumoasă. Munţi verzi, mare, cultură vibrantă şi bucătăria adaptată, totul are un farmec aparte. Dacă v-aţi întrebat vreodată de ce femeile japoneze sunt atât de subţiri şi parcă mereu tinere, trebuie să ştiţi că stilul de viaţă este secretul acestora, scrie stayhealth.net.

Consumul de ceai verde

Japonezilor le place să bea ceai verde. Matcha (o pudră de ceai verde) este făcută din frunze de ceai verde de cea mai bună calitate, uscate, măcinate şi transformate într-o pulbere fină. Ceaiul verde este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri din lume, bogate în antioxidanţi care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi şi întârzie procesul de îmbătrânire. Ajuta chiar la pierderea în greutate şi reduce riscul de boli de inimă şi cancer. Conform unui studiu din anul 2006, cetăţenii japonezi care beau cinci căni de ceai verde pe zi au o rată de mortalitate cu 26% mai mică.  

Alimente fermentate

Japonezii consumă alimente fermentate, cum ar fi chefir sau varză acră. În acest proces, bacteriile naturale se hrănesc cu zahărul şi amidonul din alimente şi creează acid lactic. Fermentaţia păstrează substanţele nutritive naturale din alimente şi creează enzime benefice, vitamine B, acizi graşi Omega-3 şi tulpini diferite de probiotice. Alimentele fermentate conţin bacterii prietenoase, care odată ajunse în intestin ajută la o bună igestie. În plus, elimină toxinele dăunatoare şi metalele grele din ţesutul celular.

Fructe de mare

Spre deosebire de americani, japonezilor le place să mănânce fructe de mare mai degrabă decât carne roşie, care este asociată cu multe probleme de sănatate, cum ar fi obezitatea, colesterolul ridicat şi bolile inflamatorii. Orezul însoţit de diferite tipuri de fructe este un preparat comun în Japonia. Peştele este bun datorită proteinelor de înaltă calitate, diverşi nutrienţi esenţiali şi acizi graşi Omega-3, care sunt excelenţi pentru creier, inimă şi organe. Acizii graşi Omega-3, în special, sunt extrem de utili în reducerea ţesutului adipos din organism, în special grasimea abdominală.

Mănâncă în porţii mici

Mâncatul în porţii mici face parte din cultura Japoniei. Dimensiunile mici ale porţiilor te pot determina să mănânci mai puţin, asta în cazul în care nu te ambiţionezi să-ţi mai umpli o dată în farfurie.

Regulile japonezilor în ceea ce priveşte ritualul serivirii:

  • Nu umple farfuria
  • Nu mânca o cantitate mare dintr-un singur aliment
  • Alege alimentele cele mai proaspete
  • Produsele alimentare ar trebui să fie garnisite şi fiecare element din meniu trebuie aranjat în mod corespunzător, pentru a prezenta frumuseţe naturală.

 

Mersul pe jos este un ritual

În Japonia, atât bărbaţii, cât şi femeile, obişnuiesc să meargă mult pe jos. Acesta este un foarte bun exerciţiu pentru a rămâne subţire. Mersul pe jos nu numai că ajută la pierderea în greutate, dar îmbunatăţeşte şi sănătatea cardiovasculară, stimulează energia şi starea de spirit şi ajută la reducerea stresului.

Niciodată nu mănâncă pe fugă

Orele de masă în Japonia sunt perioade sacre ale energizării corpului, prin urmare nu există niciun prânz pe fugă. Este considerată o impoliteţe în Japonia să mănânci în viteză. Nu este permis să faci nimic altceva în timpul mesei. De asemenea, japonezii mănâncă mai lent, dând stomacului timpul necesar pentru a digera alimentele şi semnale creierului pentru a determina senzaţia de saţietate.

Metode pentru a găti sănătos

Bucătăria japoneză nu numai că foloseşte ingrediente sănătoase, dar, de asemenea, există şi metode de preparare specifice. Alimentele sunt consumate crude, fierte la foc mic sau pe grătar, evitându-se utilizarea în exces a uleiului. Aceste tehnici ajută, de asemenea, la păstrarea gustului şi nutrienţilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite