Rutina de 20 de minute care stimulează hormonii fericirii, scăzând nivelul de stres

Rutina de 20 de minute care stimulează hormonii fericirii, scăzând nivelul de stres

Rutina de 20 de minute care stimulează hormonii fericirii, scăzând nivelul de stres

Specialiştii vorbesc despre tehnica prin care hormonii fericirii pot fi stumulaţi pentru a schimba tonusul întregii zile. Dedicând doar 20 de minute din rutina, oamenii pot influenţa percepţia lucrurile care se întâmplă pe parcursul zilei şi nivelul de stres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă v-aţi trezit vreodată cu faţa la pernă, iar acest lucru v-a influenţat întreaga zi, aflaţi că schimbările pot fi făcute şi în sens invers. Potrivit oamenilor de ştiinţă, există câteva modalităţi prin care vă puteţi îmbunătăţi starea de spirit de dimineaţă, introducând o rutină de doar 20 de minute de exerciţii, scrie The Independent.   

Faceţi un exerciţiu de respiraţie pentru a reduce nivelul de stres 
 
Când vă treziţi, este benefic să începeţi ziua relaxat şi liniştit. Stresul este un factor care contribuie la problemele de sănătate mentală şi fizică, aşa că nu vă grăbiţi să începeţi ziua cu cele mai grele sarcini.
Pentru a scădea nivelurile de stres, rezervaţi-vă cinci minute pentru a face un exerciţiu de respiraţie. 


Emma Seppälä, director ştiinţific al Centrului pentru Cercetare şi Educaţie din cadrul Universităţii Stanford, spune că respiraţia conştientă reduce semnificativ nivelul de stres, eliminând gândurile care provoacă nelinişte. Potrivit acesteia, studiile au constatat că emoţiile diferite sunt strâns legate de diferite tipuri de respiraţie - adică ne putem influenţa emoţiile schimbând în mod intenţionat modul în care respirăm. 
Ppractica a 3 minute de respiraţie conştientă poate reduce nivelul hormonului de stres, îmbunătăţind în mod automat starea ta de spirit.

Notaţi trei lucruri pentru care sunteţi recunoscători 
 
Dedicaţi cel puţin două minute din rutina de dimineaţă unei tehnici care presupune notarea câtorva lucruri pentru care sunteţi recunoscători.  Acest lucru stimulează eliberarea hormonului fercirii şi vă ajută să începeţi ziua într-un mod pozitiv.

 
Învăţaţi ceva nou 
 
Încheiaţi ritualul de dimineaţă dedicând 15 minute pentru a învăţa ceva nou. Vanessa King, expert în psihologie, spune că „învăţarea este de fapt o nevoie de bază pentru bunăstarea psihologică“.
 
„Învăţarea ne poate ajuta să construim încredere şi un sentiment de auto-eficacitate. Poate fi şi o modalitate de conexiune cu ceilalţi. Ca fiinţe umane, avem o dorinţă naturală de a învăţa şi de a progresa“, spune specialistul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările