Planta care ajută la stimularea memoriei şi îmbunătăţirea atenţiei dacă o mirosim frecvent

Planta care ajută la stimularea memoriei şi îmbunătăţirea atenţiei dacă o mirosim frecvent

Rozmarinul ne ajută la îmbunătăâirea memoriei

Cercetătorii de la Universitatea Northumbria au descoperit că persoanele care stau într-o cameră unde miroase a rozmarin şi-ar putea îmbunătăţi memoria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au rugat 150 de persoane în vârstă să meargă în diferite camere. O parte au stat într-o cameră cu rozmarin, alţii cu lavandă, iar restul într-o cameră fără niciun miros, scrie The Huffington Post. 
 
Participanţilor li s-a dat un test simplu de memorie, iar concluzia a fost una surprinzătoare: persoanele din camera cu rozmarin au avut cele mai bune rezultate, comparativstu cu cei din camera fără niciun miros. 
 
„Ne-am bazat pe cercetarea noastră anterioară care a arătat că aroma de rozmarin a îmbunătăţit memoria pe termen lung“, a spus autorul Dr. Mark Moss.
 
„În acest studiu ne-am concentrat pe memoria potenţială, care implică capacitatea de a ne aminti evenimentele care vor avea loc şi de a ne aminti să ne îndeplinim sarcinile în anumite momente, ceea ce este esenţial pentru funcţionarea cotidiană, cum ar fi a nu uita să ne luăm medicamentele“, explică specialiştii. 
 
Rozmarinul a fost folosit drept stimulent cognitiv din cele mai vechi timpuri. Este capabil să stimuleze memoria şi să îmbunătăţească atenţia. Capacitatea rozmarinului de a stimula activitatea cognitivă poate contribui inclusiv la reducerea riscului de apariţie a bolii Alzheimer sau a demenţei. Aroma acestei plante îmbunătăţeşte starea de spirit şi elimină stresul sau dezechilibrele hormonale.
 

A început cu o cultură de rozmarin, iar acum face 5 milioane de euro pe an din 150 de tipuri de salate şi plante aromate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările