Petreceri sexuale cu droguri şi alcool controlate de elita IT din Sillicon Valley, dezvăluite de o jurnalistă de investigaţie

Petreceri sexuale cu droguri şi alcool controlate de elita IT din Sillicon Valley, dezvăluite de o jurnalistă de investigaţie

Un reporter de investigaţie dezvăluie într-o carte că în Silicon Valley sunt organizate petreceri sexuale cu alcool şi droguri, iar tinerele femei sunt presate să participe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Petrecerile secrete cu alcool, droguri şi sex devin normă în Silicon Valley, potrivit unei cărţi ce urmează a fi publicată în februarie de jurnalista americană de investigaţii Emily Chang şi care se numeşte „Brotopia: Breaking the Boys' Club of Silicon Valley“. 
 
Reporteriţa detaliază mecanismul culturii sexiste din Silicon Valley, potrivit Business Insider. 
 
Chang scrie despre câţiva investitori şi antreprenori care au ales să povestească despre petrecerile sexuale în care sunt încurajate relaţiile deschise, consumul de droguri şi orgiile. Jurnalista dezvăluie, de asemenea, că petrecerile sunt alimentate de droguri ca metamfetamine, uneori tabletele fiind în formă de logo-uri ale companiilor IT.

Emily Chang FOTO Bloomberg.com
 
Investitorii, fondatorii unor companii şi antreprenorii aspiranţi participă la aceste petreceri, care, dezvăluie Chang, au loc oriunde, de la un conac din suburbiile din San Francisco până la un iaht din Ibiza. După ce mai multe fragmente din cartea ziaristei au fost publicate, mogulul tech Elon Musk a recunoscut că a participat la o astfel de petrecere, însă a precizat că a plecat devreme, nu a observat nimic în neregulă şi că nu a avut nici cea mai vagă idee că este vorba despre o petrecere sexuală şi nici că există o astfel de „tradiţie“.
 
Elita IT masculină deţine controlul asupra acestor petreceri sexuale, scrie Chang. Femeile care aleg să participe la aceste petreceri sunt deseori stigmatizate şi pot pierde respectul celorlalţi din Silicon Valley.
O femeie de afaceri i-a mărturisit jurnalistei: „Dacă participaţi la aceste petreceri sexuale, să nu vă gândiţi vreodată la a fonda o companie sau la a căuta investitori pentru propriile afaceri. Acele uşi vi se vor închide, dar dacă nu participaţi, sunteţi exclus din selecta comunitate. Aşadar, eşti condamnată fie  pentru faptul că participi, fie că nu“.
 
Efectele misogine ale petrecerilor sexuale reprezintă doar o perspectivă a cărţii la care jurnalista a lucrat în ultimii doi ani. 
 
În timp ce „Brotopia“ dezvăluie ani de sexism şi „cultura frăţiei“ în Silicon Valley, publicarea sa vine în contextul scandalului sexual de la Hollywood, care s-a extins la nivel global. 
 
În ultimul an au fost expuse mai multe incidente de hărţuire sexuală şi abuzuri din cadrul companiilor de IT, începând cu postarea de pe blogul lui Susan Fowler, în care scrie despre discriminarea la locul de muncă şi hărţuirea în cadrul companiei Uber. Investitori cunoscuţi şi directori executivi au fost, de asemenea, acuzaţi de abateri sexuale în anul 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările