O aplicaţie mobilă analizează sănătatea mintală a utilizatorului pe baza modului în care foloseşte dispozitivul

O aplicaţie mobilă analizează sănătatea mintală a utilizatorului pe baza modului în care foloseşte dispozitivul

O aplicaţie mobilă analizează sănătatea mentală a utilizatorului

În prezent, aproximativ 300 de persoane testeazăaplicaţia, iar jumătate dintre ei sunt pacienţi. Pentru că au existat câteva probleme ce ţin de confidenţialitate, utilizarea aplicaţiei necesită semnarea unui formular de consimţământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

O aplicaţie mobile ar putea fi cheia pentru monitorizarea sănătăţii mintale. Cercetătorii de la Universitatea Dalhousie au dezvoltat o aplicaţie mobile care poate detecta anxietatea sau depresia pe baza modului în care utilizaţi telefonul. Aceasta include funcţii uşor de urmărit, cum ar fi activitatea fizică, somnul, frecvenţa apelurilor, istoricul mesajelor şi muzica ascultată, dar şi date subtile. Viteza şi forţa dactilografierii pot indica o stare de dezechilibru emotional.

Utilizatorii sunt, de asemenea, solicitaţi să înregistreze un clip audio de 90 de secunde care descrie cea mai interesantă parte a săptămânii lor şi să îşi auto-raporteze sentimentele pe o scară de cinci puncte.

Deşi aplicaţia nu oferă o imagine completă a bunăstării mintale a unei persoane, aceasta ar putea ajuta psihologii să urmărească şi să înţeleagă mai bine dezvoltarea pacienţilor în afara sesiunilor. Programul s-a dovedit util în timpul unei pandemii, când starea pacienţilor a putut fi urmărită de la distanţă.

În prezent, aproximativ 300 de persoane testează PROSIT, iar jumătate dintre ei sunt pacienţi. Totuşi, au existat câteva probleme ce ţin de confidenţialitate. Utilizarea aplicaţiei necesită semnarea unui formular de consimţământ, iar datele sunt stocate într-o locaţie sigură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: