Nokia, drum drept către eşec. Ultimul smartphone al finlandezilor abia se vinde

Nokia, drum drept către eşec. Ultimul smartphone al finlandezilor abia se vinde

Nokia Lumia 800 este un smartphone care a primit critici pozitive, dar nu reuşeşte să smulgă din piaţa celor de la Samsung sau Apple

Ultimul smartphone de la Nokia, Lumia 800, nu reuşeşte să-i aducă firmei finlandeze gloria de altădată. Conform unor noi cifre de vânzări din Marea Britanie, telefonul este abia pe locul nouă, cu doar 0,17% din piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza a fost realizată pe un număr de 5.000 de telefoane inteligente vândute, iar concluziile specialiştilor nu sunt îmbucurătoare. Aceştia şi-au arătat îngrijorarea în privinţa Nokia, spunând că dacă şi celălalt smartphone finlandez, Nokia Lumia 700, are aceleaşi cifre, totul ar putea deveni un fiasco.

În acelaşi timp, primul telefon în clasament a rămas Samsung Galaxy S II, cu 16,3% din piaţă, urmat de două modele de la Apple: iPhone 4 şi iPhone 4S cu memorie de 16 GB. Peste ultima realizare de la Nokia şi primul terminal finlandez cu sistem de operare Windows, mai stau chiar un iPhone 3GS, BlackBerry Touch 9900 şi Curve 9300 şi HTC Sensation. Celelalte modele au măcar 2% din piaţă, în timp ce Lumia 800 are abia 0,17%.

Compania Mobiles Please, cea care a realizat analiza, a menţionat că „deşi are suportul lui Microsoft, Nokia are un munte de căţărat dacă doreşte să facă Lumia 800 să supravieţuiască pe o piaţă de smartphone-uri caracterizată de inovaţie continuă".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările